Foto: Pixabay
Kalapüük
23. juuni 2018, 21:00

Galerii: Vormsil peeti kalapäeva

Läinud nädalavahetusel peeti Vormsil teist korda kalapäeva, kus tänavu õpetas kalaroogade valmistamist Vladislav Koržets koos pojaga.

Kalapäeva üks korraldaja Jonne Berggren selgitas, et lõõmakala on see, mida tuntakse Lapi lõhe nime all, ehk laudadele kinnitatud lõhefileed pannakse tule lähedale küpsema. “Koržets nimetas seda lõõmakalaks – kui tuli lõõmab, siis küpsetab:”

Berggren ütles, et teda üllatas see, et Koržets kalasupi sisse ahvenafilee ja kartuli kõrval väga palju sibulta pani. “Mõtlesin, et kas seal muud maitset peale sibula üldse on, aga oli küll ja väga hea oli,” rääkis ta.

Täismahus artikkel leitav siit