Kalapüük
24. august 2018, 21:00

ULME FORELL: 2,8 kg-ne pirakas jõeforell

Sander sai hakkama meheteoga ja püüdis kinni väga suure jõeforelli.

facebooki postitus: 

Tere ilusat õhtut.

Ma hoian ennast tagasi ja ei taha järgnevalt postituselt oma mulaga tähelepanu rohkem röövida kui juba teinud olen aga allpool olev tutvustus on kokku copytud fb messist kui Sandrilt need kenad Jõeforelli pildid sain.

Head lugemist.

L66 ja 2,80kg

Ulme oli. Pole ise ka nii suurt jõeforelli enne näinud. On suuri kalu küll togimas käinud ja ära läinud, aga see võttis küll käe värisema.

Hetk hiljem läks nii silma järgi 1,5 kg kala ära. See tundus juba kilu

Küünlaid ta kas ei tahtnud teha või suutsin nii hästi ta iga kord pinnast vee alla ridvaga suunata. Pigem hoidis vahepeal pohja ka oli näha kuidas mõned korrad ninaga pohja mööda lükkas et lanti suust ara saada. Lant oli esimese kolmikuga suus. Vahepeal vaatasin kell siis oli 10 min möllu täis ja vaikselt lasi juba kalda poole kerida. Pakun et kokku läks maks 15 min. Kuna püüdsin seal kaldalt siis ronisin vette ja tegin vett sogaseks jalgadega. Talle see ei meeldinud ja spurtis jõe keskele puhtasse vette. Kolmanda korraga sain käe lõpuste taha. Kala oli nii paks et minu kämmal seljast haarata ei ulatanud.

Uhe saadetud pildi peal on lant veel nii suus nagu rabas.

Ahjaa.Kõigepealt rabas korra mööda ja ujus poole jõeni järgi. Pausitamisega võtma ei saanud. Järgmise viskega sain uuesti järgi ujuma ja ühe pausi ajal võttis ara