Foto: Pixabay
Kalapüük
10. september 2018, 21:00

Lihast loobumine ja kala eelistamine aitaks vett kokku hoida

Vett on maailmas ühest küljest väga palju, teisest küljest on vesi ikkagi piiratud loodusvara, mida tuleb kasutada säästlikult. Üks suur veetarbija on muide toidutööstus. Nüüd selgub, et kui inimesed võtaksid kuulda ametlikke toitumisnõuandeid, siis kuluks toidutööstuses vett märksa vähem.

Itaalias Ispras tegutseva Euroopa Komisjoni teadusuuringute ühiskeskuse teadlased eesotsas Davy Vanhamiga arvutasid varem kogutud andmete põhjal välja, kui palju kulub vett, et toota kogu seda toitu ja kõiki neid alkohoolseid jooke, mida Briti, Prantsuse ja Saksa inimesed söövad ja joovad.

Täismahus artikkel leitav siit