Foto: Aldo Luud
Kalapüük
3. veebruar 2019, 22:00

​Kalamees eksis Peipsile, teine läks sõbraga õlut jooma

Piirivalvuritel oli laupäeval tööd ühe Läti kalamehega, kes Peipsile ära eksis – ja ühe kalastajaga, kes läks sõbra juurde sauna ning unustas sellest teada anda.

2. veebruari õhtul kella 19.30 paiku teatas Sääritsa küla kohalik mees piirivalvuritele, et tema juurest hommikul Peipsile kalastama läinud 54-aastane Läti kalur ei ole seni järvelt naasnud. Kohalik mees teatas sedagi, et kaluril telefoni kaasa ei ole ning ka mehe auto on jätkuvalt kalda ääres. Kadunud meest otsima asunud piirivalvepatrull sõitis järvel läbi erinevaid jälgi ja liikumissuundi kuniks laekus teade, et järvel viibinud abivalmid kalurid olid orientiiri kaotanud meest märganud, ta oma sõidukile võtnud ning ta kaldale isikliku auto juurde toimetanud. Mees oli küll sihitust kõndimisest väsinud, kuid meedikute abi ei vajanud.

2. veebruari õhtul tuvastasid Mustvee kordoni piirivalvurid, et hommikul Kallastelt mootorkelguga Peipsile väljunud mees ei ole oma järvelt naasmist registreerinud, mistõttu asusid piirivalvurid selgitama, kas kaluriga on kõik korras. Oma telefonile mees aga ei vastanud ja nii puudus piirivalvuritel võimalus mehega otse suhelda. Mõne aja möödudes õnnestus piiriametnikel välja selgitada, et hommikul järvele väljunud 48-aastane mees oli pealelõunal sõitnud Piirisaarde, kus sõbraga üheskoos saunas käidi, õlut joodi ning seejärel magama mindi. Piirivalvurid andsid mehele korralduse saarelt naastes tulla üksikasjade selgitamiseks kordonisse.