Kuvatõmmis/YouTube
Kalapüük
6. veebruar 2019, 22:00

​VIDEO | USAs tabas hiigelkala kalamehe

USA Lõuna-Dakota osariigist pärit mees läks mullu sügisel Floridas puhkust veetes kala püüdma – ning tabas oma elu saagi. Või vastupidi.

Mirror kirjutas, et kalamees oli lausa šokis, kui õngeritv korraga peaaegu pooleks paindus. Sõbrad filmisid ja julgustasid kala väsitada ning paadi juurde tõmmata üritanud õngemeest. Korraga aga muutis kala liikumissuunda, tõmbas mehe tasakaalust välja ning too kukkus pea ees üle paadiparda merre. Sealjuures ei lasknud ta siiski õngeritva käest lahti.

Mees rabeles tagasi pardale, ulatas ridva sõbrale – ja ühel hetkel saadi ka hiigelkalast jagu.

Selgus, et õnge otsa oli jäänud haruldane keskameerika hiidahven (Epinephelus itajara). Videost ei selgus, kas kalamehed lasid selle äärmiselt ohustatud ja juba 1990ndatest püügikeelu alla käiva vee-eluka tagasi merre – loodetavasti siiski.

„Kui kala ta vette tõmbas, siis oli mäng läbi. Hiidahven võitis. Kui ta on sedavõrd tugev, siis on ta väärt ellu jääma,“ kirjutas üks kommenteerijatest.

Keskameerika hiidahven või juudikala võib erinevatel andmetel kasvada kuni kolme meetri pikkuseks ja 455 kilo raskuseks. Kivikohad ehk meruude perekonda kuuluva kala tavapärane pikkus on 180 cm ja see elab kuni 37-aastaseks.