Landid. Foto on illustreeriv. Foto: Pixabay
Kalapüük
13. veebruar 2019, 22:00

​Vargad viisid hiigelkoguse kalastustarbeid

Tartumaal varastati eelmisel nädalavahetusel veoki haagisest 11 euroalusetäit kalastuslante, õngi ja muid kalastustarbeid – eeldatavasti kümnete tuhandete eurode väärtuses

Esmaspäeval teatati politseile, et Tartumaal Kastre vallas Tammevaldma külas asuva ettevõtte territooriumil seisnud Scania veoki järelhaagiselt on varastatud üheksa alusetäit kalastustarbeid. Vargusega tekitatud kahju on selgitamisel.

Kaubasaadetise logistikat korraldanud Marttin Poljakov kirjutas Facebookis, et vargus toimus nädalavahetusel Mellistes Agrokeskuse teel kinnisel territooriumil. Poljakovi sõnul varastati veoauto haagiselt 11 alust kalaõngi ja konkse. Kaup laeti autole reedel Pärnus – ja kuna vargus toimus reede või laupäeva öösel, siis hindab Poljakov, et saadetist jälgiti.

„On kellelgi sellist kogemust olnud, et 4 kuupmeetrit kaupa kõnnib minema?“ kurtis varguse ohver.

Kalavarustusega tegeleva Rapala esindajad täpsustasid, et varastatud kaubast moodustasid lõviosa – 9,5 alusetäit – selle firma landid: sealhulgas täiesti uued tooted, mida veel poodides pole.

Varguse ohvrid palusid teada anda, kui kuuldakse juhtumist, kus keegi pakub odava hinnaga Rapala lante müügiks. Transpordifirma esindaja kutsus üles end või politseid teavitama, kui keegi vargust nägi või selle kohta midagi kuulis.

Rapala lantide hinnad jäävad valdavalt vahemikku 5-10 eurot ja seega võib varguse tekitatud kahju röövsaagi suurt kogust arvestades ulatuda kümnetesse tuhandetesse eurodesse.