Foto: Pixabay
Kalapüük
14. veebruar 2019, 22:00

​Kalamees pussitas norija kruvikeerajaga surnuks, kuid mõisteti õigeks

Austraalias Perthis läksid 2017

Surmaga lõppenud tüli toimus 2017. aasta 23. detsembril Lääne-Austraalias East Fremantle’is Swani jõel. Äsja astus kohtu ette 35-aastane hobikalamees Andrew Doan. Teda süüdistati Iiri päritolu kahe lapse isa John McCarthy (32) mõrvas või tapmises. Äsja vabasta kohus aga mehe mõlemast süüdistusest. Ühe lapse isa Doan aga oli enne õigeksmõistmist juba veetnud enam kui aasta trellide taga, kirjutab Daily Mail.

Andrew Doan ja tema sõber Tien Vu Huynh olid tol jõulueelsel päeval jõe ääres ilma suurema õnneta kalastanud umbes kaks tundi. Nende kalastamiskohta saabus John McCarthy oma abikaasa Nicole’i ja sõbra Jason Mikel Curraniga. Viimane tegi Aasia päritolu meestele märkuse, et nood võivad oma saagi pärast sattuda kalastusinspektoritega pahuksisse.

Süüdistaja kirjeldas märkust vandekohtule kui lihtsalt targutamist. Ent Doan pidas lauset rassistlikuks, kuna levib stereotüüp, et „kõik asiaadid püüavad alamõõdus kalu“.

Jõulude puhul napsutanud kolmik hakkas minema kõndima, kuid kaine Doan järgnes neile ja tekkis sõnavahetus. Korraga sai Doan aru, et on end nurka mänginud: tema sõnul ajas McCarthy „õlad laiali“ ja hakkas tagasi tema poole kõndima, käed rusikasse pigistatud.

„Paistis, et ta satub pöörasesse raevuhoogu,“ rääkis Doan kohtus.

Kohtualune väitis vandekohtule, et ta sattus paanikasse, tõmbas välja kruvikeeraja ja tõstis selle pea kohale, öeldes „Tõmba tagasi, muidu pussitan sind“.

Doan taganes oma auto poole, McCarthy ründas ja tahtis teda lüüa – kuid torkas end selle käigus ise kruvikeerajaga läbi.

Doani väitel oli ta silmad sulgenud ja tõstnud käed, et oma nägu kaitsta – unustades, et tal on nimetatud tööriist käes. Kohtualune jäi sündmuspaigale, ütles politseile „see olin mina“ ja rõhus enesekaitsele.