Foto: Pixabay
Kalapüük
5. märts 2019, 22:00

​Suure kalapüügivõistluse võitja jäi pettuse tõttu tiitlist ilma

Inglismaal Yorkshire’i rannikul peetakse igal aastal Euroopa suurimat rannakalapüügi võistlust „Paul Roggeman European Open Beach Championship“.

BBC teatel diskvalifitseerisid võistluse korraldajad Boothi Hartlepoolist ja võit läks teiseks jäänud Chris Fisherile Aldborough’st. Põhjus: Booth püüdis oma võidusaagi väljaspool võistlusaega.

„Me kulutasime hulga raha, et veeta nädalavahetus sellel võistlusel ja nüüd on keegi selle pettusega ära rikkunud,“ kurtis üks enam kui tuhandest Paul Roggemani nimelisel võistlusel osalenust.

Nimetatud võistlust peetakse üheks suurimaks kalastamisturniiriks Euroopas ja seda peetakse igal aastal kolme päeva jooksul Tunstallis. Peavõistlused toimuvad laupäeval ja pühapäeval ning auhinnafond on 35 000 naela.

Teadaolevalt tabas Booth oma võidusaagi 15. veebruaril väljaspool võistlusaega, kuid esitas selle väitega, et kala on püütud 16. veebruari võistlusaja jooksul. Korraldusmeeskonna teatel võetakse reeglite rikkumist väga tõsiselt. „Meie eesmärk on pakkuda selget, ausat ja avatud sündmust, mida saaksid nautida kõik võistlejad ja korraldajad ei lepi kellegagi, kes tekitab sündmusele halba mainet,“ sõnas kõneisik.

Võistluse korraldas esmakordselt Paul Roggeman 1994. aastal ja see kasvas aja jooksul võimsaks ja osalisterohkeks mõõduvõtmiseks. 2016. aastal nimetati võistlus aasta varem meie seast lahkunud Roggemani nimeliseks.