Kalaretkel viibinud mees peksti lihtsalt lõbu pärast surnuks. Foto on illustreeriv. Foto: Pixabay
Kalapüük
11. märts 2019, 22:00

​JÕHKER VERETÖÖ: teismelised peksid kalamehe lõbu pärast surnuks

Inglismaa Guilfordi kohus mõistis äsja mõrvas süüdi kolm noort meest, kes mõned aastad tagasi peksid lihtsalt lõbu pärast lauatükiga surnuks 48-aastase kalamehe.

Mirror kirjutab, et veretöö toimus juulis 2016. Toona 16- ja 17-aastased vennad Lenny ja Shane Crawt ning nende 21-aastane nõbu Charlie Smith olid Walton-on-Thamesi lähistel Donkey saarel telkimas. Samal saarel viibis kalaretkel 48-aastane Scott Wilkinson.

Noored ründasid Scotti lauajupiga ja peksid teda jõhkralt. Mees sai raskeid peavigastusi ja jäeti üksi surema.

Crawtid ja Smith pagesid pärast kalamehe tapmist lähedal asuvasse Grovelands Parki ning kohtusid oma tuttavate noortega. Üks tapatöö toimepanduist ütles politsei teatel tuttavatele „Sinu asemel ei ütleks ma midagi, sest me tapsime täna kellegi.“ Ning Smith ütles ühele oma endisele koolikaaslasele, et on mõrva sooritamise pärast jooksus.

Politsei teatel noorukid esmalt praalisid oma tapatööga, kuid hiljem eitasid seda ning asusid kohtus üksteist süüdistama. Nii pidi Scotti perekond kannatama välja raske kohtuprotsessi ning kuulma selle käigus detailselt, mida nende lähedane üle pidi elama.

„Kalapüük oli perekondlik hobi, mis meid kõiki ühendas,“ teatasid Scotti lähedased pärast kohtuotsuse väljakuulutamist tehtud avalduses. „Energia ja entusiasm, mida Scott kalastamise suhtes üles näitas, peegeldus ka tema suhtumises inimestesse. Ta pakkus sõprust, lahkust ja lähedust neile, kes seda tahtsid või vajasid.“

Kalamehe tapjate karistus on veel otsustamata.