Foto: Pixabay
Kalapüük
19. märts 2019, 22:00

​Põleva jõe kalad tunnistati söömiskõlbulikuks

1969.

Kalasöömispiirangute leevendamisest andis Daily Maili teatel sel esmaspäeval teada vabariiklasest senaator Mike DeWine. Tema sõnul on see oluline samm selles suunas, et jõgi lõpuks üldse murepiirkondade nimestikust välja saada. Selleks tuleb veel siiski ette võtta seitse sammu.

„See on näide edasijõudmisest, mida on võimalik saavutada, kui tehakse koostööd ja panustatakse ressursse selleks, et parandada vee kvaliteeti meie osariigis,“ teatas DeWine. „Me peame jätkama investeerimist oma veeressurssidesse, et näha paranemist ka edaspidi .“

1969. aasta 22. juunil puhkenud jõepõlengu ajal oli Cuyahoga riigi reostatumaid jõgesid. Sealjuures polnud too põleng ei esimene omasugune ega isegi mitte kõige hullem. Kuid tol päeval puhkenud tulekahju pälvis meedia tähelepanu ja jõest, kuhu korrapäraselt kallati tööstusjääke ja reovett, sai vee reostamise musternäidis – ajal, mil USA hakkas tasapisi muutuma keskkonnateadlikumaks.

Ka Cuyahoga jõe veekvaliteeti parandamise nimel töötanud riiklik keskkonnakaitse agentuur EPA rõõmustas jõekalade söömiskõlbulikuks tunnistamise üle. Riiklik EPA nõustus kohaliku Ohio agentuuri ettepanekuga leevendada kalatarbimise piiranguid Akroni lähedal asuvast Gorge’i tammist kuni Clevelandi Erie järveni.