Kuvatõmmis videost/YouTube
Kalapüük
24. märts 2019, 22:00

​VIDEO | Krokodill röövis kalamehe saagi

Austraalias sai kalamees korraliku ehmatuse osaliseks, kui hiiglaslik harikrokodill tormas teda kaldale jälitama ning pani õnge otsast nahka uhke kalasaagi.

Danieli-nimeline mees püüdis koos sõpradega Austraalia ääremaal jõeharust kala, kui korraga tõmbus õngenöör pingule, kirjeldab Mail Online.

„Lase käia, Daniel, hoia pinge peal,“ on videol kuulda üht sõpra taustal karjumas, kui mees võitleb suure kala kaldalesaamise nimel.

Püügierutus muutub aga kiiresti hirmuks, kui mees saab kala – arvatavalt barramundi – haagitud vaid selleks, et suur krokodill seda kohe jälitama asuks.

„Jookse tagasi, vennas, jookse, Daniel, jookse!“ karjub hirmunud sõber ning mehed liduvad mööda mudast kallast, krokodill jälil.

Huvitaval kombel aga näib meestel hirm oma turvalisuse üle ära kaduvat ja pagemise asemel püütakse uhket kala päästa. Aga asjatult: krokodill neelab selle kiiresti. Daniel reageerib pettunult trükimusta mittekannatava sõnaga.

Krokodillirünnakud pole Austraalias väga sagedased: keskmiselt saab igal aastal selle suure roomaja läbi surma vähem kui üks inimene.

Isased harikrokodillid kasvavad kuni kuue meetri pikkuseks ja võivad kaaluda üle tonni. Spetsialistide hinnangul elab Austraalias – suuremalt jaolt põhja pool – 200 000 harikrokodilli.

Barramundi ehk lates on ahvenaliste seltsi kuuluv väga hinnatud toidukala, mille keskmine pikkus on 60 ja maksimaalne 180 sentimeetrit. Barramundi võib kaaluda kuni 60 kilo.