Foto: kuvatõmmis/ViralHog
Kalapüük
26. märts 2019, 22:00

​Südantsoojendav: mehed kolisid lämbuva kala parematesse vetesse

Austraalias aasta algul miljoni kala surmaga lõppenud põua piirkonnas püüdsid mehed jõest hapnikuvaeguses tursa ning kolisid ta autoga ümber piirkonda, kus kalal rohkem šansse ellu jääda.

Daily Mail kirjutab, et üks kohalik kaupmees ja tema sõbrad leidsid Uus-Lõuna-Walesi osariigis Pilligas jõest õhku ahmiva Murray tursa. Mees püüdis häguses ja hapnikuvaeses vees solberdava kala paljaste kätega kinni ja toimetas autosse. Seejärel viidi tursk piirkonda, kus jõevesi selgem ja hapnikurikkam. Kogu tegevus võeti videosse ja see postitati hiljem ViralHogi.

„Püüdsime semudega palja käega kala ja kolisime ta jõe tervemasse piirkonda, et anda talle parem šanss võidelda ellujäämise nimel selle tõsise põuaga,“ kirjutas mees video juures.

Aasta algul tabas seda Austraalia osa tõsine põud ning selle tõttu aktiivselt paljunenud vetikad imesid jõevee hapnikust sisuliselt tühjaks. Hapnikupuuduse tagajärjel hukkus vähemalt miljon kala. Keskkonnaaktivistid on leidnud, et süüdi polnud niivõrd põud, kuivõrd inimtegevus – eeskätt nii kohaliku kui riikliku valitsuse otsused veemajanduse vallas.