Karpkala. Foto: Pixabay
Kalapüük
3. aprill 2019, 21:00

​Karbipüügi Meka: maailmakuulus õngitsemiskoht on koos luksushäärberiga müügis

Kui sul juhtub olema 3,25 miljonit briti naela (3,81 mln €) vaba raha, siis saad selle eest ära osta Inglismaal Hertfordshire’is asuva maalilise Bernithan Courti häärberi.

Üheksatoaline kolmekorruseline Bernithan Court ehitati 1692. aastal ja praeguste omanike käes on see alates aastast 1974, kirjutab Daily Mail. Maja on tõsiselt uhke, aga kinnistu peamine väärtus on siiski ilmselt sellel asuv 1,2 hektari suurune järveke.

Redmire Pooli peavad Inglismaa kalastusspetsialistid karbipüügi koduks. 1952. aastal püüti sealt karpkala, mis purustas toona saareriigi rekordi (samas kohast püütud aasta varem püütud 14,17-kilone karp): kala kaalus 20 kilo. Hiiglaslik vee-elukas anti Londoni loomaaiale ja see sai nimeks Clarissa.

Wikipedia andmetel aga andis Redmire’i järv 1980. aastal järjekordse rekordkarbi: too kaalus juba 23,4 kilo.

Järv ise on oma 400 aastat vana, aga selle karpkalavarudele pandi alus aastal 1934. Kinnistu omanikud lasid toona veesilma asustada 50 väikest karpi, et võidelda selles vohavate vetikatega. Ilmselgelt osutus veekogu karpkaladele väga soodsaks elupaigaks.

Rekordkalu arvestades pole ime, et Redmire Pool on kalameeste seas ülipopulaarne. Veekogu toob kinnistu omanikele õngitsejate rahakotist aastas sisse 40 000 naela (46 900 €)– ehk summa, millest piisab kinnistu ülalpidamiskulude katmiseks.

Pilte uhkest luksushäärberist ja Redmire Poolist vaata SIIT.