Foto: Aldo Luud
Kalapüük
4. aprill 2019, 21:00

​Paadijuhid ja kalamehed sattusid eeskirjadega pahuksisse

PPA-l on veesõidukite hooaja algul olnud omajagu tegemist eeskirju rikkunud paadijuhtidega, aga ka kalameestega.

4. aprilli varahommikul kella 6 paiku avastas Mustvee kordoni piirivalvur Lämmijärvelt mootorpaadi, mille juht ei olnud piiriveekogule väljumist nõuetekohaselt registreerinud. Paadijuhi tähelepanu juhiti sellele, et piiriveekogule kaldast enam kui kilomeetri kaugusele minnes tuleb järvele minek registreerida. Seda saab teha veebirakenduses www.piiriveekogu.ee või lähimasse kordonisse helistades.

4. aprillil kella 13.30 ajal kontrollisid piirivalvurid Emajõel liikunud mootorpaati ning avastasid, et selle kapten on joobes. Lisaks puudus veesõidukil registreerimistunnistus ning selle juhil ka isikut tõendav dokument. Piirivalvurid võtsid kapteni oma alusele ning pukseerisid tema paadi lähedalasuvasse sadamasse. 55-aastane mees toimetati menetlustoiminguteks kordonisse, kus talle erinevate rikkumiste eest 200-eurone rahatrahv määrati.

4. aprillil kella 15.30 paiku kontrollisid piirivalvurid Emajõel liikunud väikelaeva ning tuvastasid, et veel liikunud alus polnud kantud vastavasse registrisse. Seaduse vastu eksinud väikelaeva kapten kutsuti menetlustoiminguteks piirivalvekordonisse, kus talle rikkumise eest 80-eurone rahatrahv määrati.

4. aprillil kella 11.30 paiku avastas piirivalve mootorpaaditoimkond Kargaja ja Koosa jõe ristumiskohas märgistamata nakkevõrgujada. Piirivalvurid eemaldasid veest nakkevõrgud ning toimetasid need keskkonnainspektsioonile üleandmiseks kaldale.