6. Fileetükid on valmis külmakasti jaoks. Need võiks kas ükshaaval või kahekaupa kilesse keerata ja siis jäätükkide vahele asetada. Foto: Aivar Kullamaa.
Blogid
15. september 2014, 21:00

Kala fileerimine – see on lihtne!

Kala fileerimine ei ole nii keeruline, kui see esmapilgul tunduda võib. Vaja on vaid toekamat lõikelauda, head nuga ja fileerimiskahvlit.

Fileerimistulemus looduslikes oludes ei pruugi tulla silmale nii kena kui kodus laua taga, kuid kala maitseomadusi see ei vähenda. Vastupidi – kohe pärast fileerimist külmakasti asetatud kala on oluliselt värskem kui see kala, mis päev otsa paadipõhjas vedelenud.

Aega ei võta kogu protseduur kauem kui mõned minutid, seega ei raiska fileerimine oluliselt ka püügipäeva.

VAATA JUURESOLEVAST PILDIGALERIIST, KUIDAS FILEERIMINE KÄIB!

***