ELU KALA! Pikkust 108 cm ja kaalu 8,6 kg. Foto: erakogu.
Blogid
23. oktoober 2014, 21:00

Sisisev „vanahärra“ Suur-Emajõest

Minu elu kala – kelleks on mõistagi haug - pikkus oli 108 cm ja kaal 8,6 kg. Püütud sai ta 23. augustil 2011 ca kell 12 päeval. Püügikohaks Suur-Emajõgi. Kala "lemmiklandiks" oli must-hõbedane Megabass Zonk.

Laagripaigani oli jäänud veel napid 500 meetrit, kui lähenesime ühele magusale käänakule, kust olime ka varasemalt nii mõnedki korralikud havipoisid paati tirinud.

Niisiis sai lant parajal hetkel vette lastud, et see kurvi taha kinni ei jääks ning kaldaäärt mööda kala meelitama hakatud. Lant sai vees mängida ehk 20 meetrit, kui tundus, et see kuhugi kinni jäi... Huvitaval kombel hakkas see „miski“ aga jõe keskele ujuma!

Kiire kontrolliv haakimine ja tamiil pingul, alustasin kala väsitamist. Havi, olles aru saanud, et miskit on valesti, otsustas aga rünnata. Mingil hetkel oli ta pinnal ning sisises kurjalt, endal lõpused laiali ja lõuad pärani. Sellele järgnes taas sukeldumine ja umbes 5 minutiline võitlus, mis lõppes väsinud "vanahärra" jaoks kahvas ja hetk hiljem juba paadis.

Havi kahva saamiseks pidime selle saba poolt kalale nagu suka selga tõmbama.

*

NB! Kui tunned, et tahaksid OMA elu kala lugu teistega jagada, pane lugu kirja ja saada koos pildiga Kalale! toimetusele aadressil [email protected]

.