ELU KALA! 98 cm pikkust ja 7,5 kg kaalu. Foto: erakogu.
Blogid
23. oktoober 2014, 21:00

7,5 kilo ja kuhjaga püügilusti

Jutustan teile loo oma ELU KALA püüdmisest 3. mail Saaremaal. See tabatud elukas oli 98cm pikk ja kaalus 7,5kg.

Terve päev ikka kripeldas... Ning ma otsustasin teha väikese kahlamistiiru. Aga vahepeal tõusis tuul ja lõi kõik mis põhjas oli üles, nii et iga viskega oli mingi adruollus landi otsas. Mõtlesin veel endamisi, et „kurat, enam ma siin kaua ei ole - lihtsalt mõttetu!“ Ja viskasin landi endast nii kaugele kui suutsin.

Sain teha rulliga vaid paar pööret, kui käis korralik põmm! ridvast läbi ja sidur kohe tugevalt ning kiirelt jooksma. Alguses mõtlesin, et see on kuskil 4 kilone kala, kui sedagi. Sest sidur oli nii timmitud, et ka 2 kilone tõmbab selle ilusasti käima.

Mürasin selle kalaga umbes 13 minutit. Kui ma ta enda juurde sain ja teda nägin, siis mõtlesin et kurat, kui see kala nüüd ära läheb siis ju keegi ei usu, et mul selline koll üldse otsas käis ja sellest kalast rääkimine oleks olnud jällegi mõttetu!

Kuid kui ma nägin, et lant on kalal täiesti suus, siis olin juba natuke õnnelikum. Siiski natuke ka pabistasin, kuna mu rullil oli tamiil ja see oli 0.28 ning umbes 7 kg... Aga sellele ma väga sügavalt ei jõudnud mõelda, kuna olin kala juba enda juurde saanud kui too arvas, et teeks veel ühe sööstu ja küünla, läksid mul jalad nõrgaks. Ma ei olnud nii suurt kala varem näinudki!

Lõpuks sain ta enda juurde ja käe kalale lõpusekaane vahele... Kaldale jõudes avastasin, et olin näpitsad koju unustanud. Vaatasin siis kalale suhu ja sealt paistis ühe haugi saba, millel pikkust oli u35cm. Nii ma oma ELU KALA saingi.

Kõik toimus 3.mail kell 19.30 Saaremaal

*

Varustus:

  • Lant: BabyBuster
  • Ritv: Abu conolon 2.7 kuni 28g
  • Rull: Shimano Rareium 4000fa
  • Kala: 98cm ja 7.5kg
 

*

NB! Kui tunned, et tahaksid OMA elu kala lugu teistega jagada, pane lugu kirja ja saada koos pildiga Kalale! toimetusele aadressil [email protected]

.