JÄGALA JÕEL. Minu senine havirekord.
Blogid
10. november 2014, 22:00

Minu elu suurim haug!

Millise kala kohta saab öelda „Elu kala“? Kas esimese, väiksema, suurema või hoopiski viimane püütud kala on see „Elu kala“? Nii palju kui on inimesi, on ka erinevaid arvamusi.

Aga esimene suurem koger mille sain, oli ikka päris suur (või siis mina olin väiksem) ning eks seepärast mul see kalapisik ikka sisse on jäänud. Sest kalapüüki alustasin ma umbes 5-6 aastaselt.

Tuleb tunnistada, et rõõmu on teinud iga kala, kelle püüdnud olen. Olgu see siis olnud suur või väike... Kuid minu suurim püütud kala kaalu poolest on siiani olnud haug, kelle tabasin Jägala jõest 05.10.2013.

Kuidas mu isiklik havirekord sündis? Algul arvasin (nagu sellistel puhkudel tihtipeale paljud teisedki kalamehed on arvanud),et lant jäi kuhugi noti taha kinni. Aga kui hakkasin seda lahti sikutama, oli üllatus suur kui nn. nott hakkas jõuliselt ära ujuma.

Vot see oli mõnus möll, mis edasi toimus! Siduri kärin ja ärevus paadis panid käed adrenaliinist mõnusalt värisema ja see oli hää tunne.

Kala võttis sel päeval üldse kenasti. Sõber tõmbas teise paati kakas kala ja ka äraminemisi oli tal omajagu. Ilm oli ilus, päike paistis ja mõnusalt soe oli.

Minu suurim haug:

  • L 85cm
  • Kaal: 4,4kg
  • Landiks oli silikoonkala sinise selja ja hallikasvalge kõhuga.
 

Head püügiõnne kõigile!

***

NB! Kui tunned, et tahaksid OMA elu kala lugu teistega jagada, pane lugu kirja ja saada koos pildiga Kalale! toimetusele aadressil [email protected]

Parimad lood avaldatakse ajakirjas Kalale!

*