Möllas mis ta möllas, aga siin ta on - minu elu kala!
Blogid
28. detsember 2014, 22:00

11,3 ehk minu elu kala lugu

Minu elu kala püügipäeva algus oli päris nutune, sest pisikest söödakala taliunna jaoks ei leidnud ma kohe kuidagi üles. Õnneks trehvas lõpuks üks pisike ahven ja und lendas jäisesse vette... 

Nagu traktor! 6 meetrit sisse ja 7 välja... 10 sisse ja 6 mmeetrit välja... ja nii oma 7-8 korda. Vahepeal oli tunne, et nüüd ta läheb. Vesi oli sogane ja kala suurusest sain aimu alles peale eelviimast sööstu. Esmalt paistis olevat kindel 4 kilo, siis üle 7 ja lõpuks oli tunne, et ikkagi on 10 kg ära, kui kala jääaugu alt läbi ujus!

Lõpuks oli veteröövel augu all - käsi järgi, lõpustest kinni ja kala auku... Aga oh põrgut! Tuli tõdeda tõsiasja, et 130 mm vene puuri auk on sellele elukale liiga väike... õnneks olid läheduses teised kalamehed, kes omasid kirvest. Ca minutit- kaks hoidsin kätt augus ja hoidsin kala kinni enne kui abistaja pärale jõudis. Järgnes kiire kirvetöö ja august väljas ta oligi!

Imestus oli suur ja kogu kodutee palusin taeva poole, et palun, havikene, ole üle 10 kg! Sest mu eelmine rekord oli 6,6.

Koju jõudes krabasin kaalu järele ja oh sa püha v***!!! Kaal näitas uhket 11.3 kg! Õnn missugune!

Püügiriistaks oli sedapuhku taliund 0.4mm tamiiiliga ja üheharuline konks nr 6. Söödaks aga 7cm ahven.

***

NB! Kui tahad ka OMA elu kala lugu teistega jagada, pane lugu kirja ja saada koos pildiga Kalale! toimetusele aadressil [email protected]

*