Kas kala tuleb? Või ei tule? Foto: Aivar Kullamaa.
Blogid
1. jaanuar 2015, 22:00

Suur Kalamehehoroskoop 2015: kuidas läheb sinul?

Kes saab sellel aastal rohkem kala ja kes vähem? Kes saab forelli, kes ahvenat või havi? Ning kelle tähemärk tõotab kalaõnne merel, jõel või pigem järvel?

Määrav on seos veega

Niisiis. Heal kalamehel peab oleme hea seos veega. Kuna meil on kolme liiki veekogusid – järved, jõed ja mered –, siis peab olema heal kalamehel side vastavate vetevaimudega, kelle eesotsas on Neptun. Tema valitseb merd ja jõge. Järvede valitseja on Pluto, allilma jumal, sest järvede sügavik viib meie vaimu allilma. Neptun pesitseb ka ise mere sügavikus. Jõgi ühendab järve ja mere. Kuu valitseb väikesi veekogusid ja allikaid ja just Kuu ongi see, kes annab kalamehele sideme vetevaimudega.

Tavaliselt on see vaimne side kaasa saadud pärilikul teel esivanematelt. Neptuni, Pluto ja Kuu seos teie Päikese, Jupiteri ja Marsiga annabki teile, kalameestele, kaasasündinud sideme.

Ka harrastuskalastajatele on selline side vajalik, ja kui seda sidet ei ole, siis on kalasaak kas väike, juhuslik või hoopiski olematu.

Vaimset sidet saab endas ära tunda mingi imeliku tõmbena. Kalamehe-eeldustega inimene tunneb tugevat tõmmet järve, jõe või mere poole. Ta tajub kala olemasolu teatud kohtades, ta lihtsalt teab, kus kala asub, kus kalale meeldib olla ja millal ta toitub. Head tehnilised vahendid polegi seejuures nii olulised.

Ohvritoomine ei tee paha

Muidugi tuleb vetevaimudele ka ohvrit tuua. Võib jõkke või järve kaladele lisatoitu viia või vetevaimule viina, õlut või veini pakkuda. Päris kalamehega hakkab järv, jõgi või meri isegi rääkima ja võib igasuguseid muid tarkusi lisaks veel õpetada. Päris kalamees käib ise ka oma energiakehaga jõgede, järvede ja meredega unenägudes kohtumas, õpib tundma järve põhja, jõe sängi või ilmamerd. Talle näidatakse unenäolises seisundis kõik kalakohad kätte. Kalapüük ja kalade tajumine on eelkõige energia küsimus. Suure energiaga inimene – suur šamaan-kalamees – teab lihtsalt kõike ja oskab kõike, kalad on tema abivaimud. Keskmisel šamaan-kalamehel on keskmine võimekus, ka tal on mõni kala abivaimuks. Väikesel šamaan-kalamehel on vähem energiat kõike teada ja osata, aga ta juba saab asjadest aru. Tavaline inimene on vähese energiaga, kes peab mõistusega asja kallale asuma – ta ei tea kunagi, kus kala on, vaid otsib seda taga katse-eksitusmeetodil.

MILLIST KALAÕNNE toob alanud aasta konkreetselt sinu ja sinu sõprade tähemärkidele?

Loe täispikkuses Suurt kalamehe horoskoopi ajakirja Kalale! jaanuarinumbrist!

***

***