Blogid
2. veebruar 2015, 22:00

Jälle täpilist taga ajamas. Kunagi juulis 2011

Jälle sai kalal käidud, jälle Guruga, jälle varellil ja jälle samas kohas.

Egas midagi suurt palju rääkida polegi. Kui päev algab juba sitasti, siis egas õhtuks kah mingit head nahka kokku ei õmble. Esimese asjana hommikul tõusin voodist püsti ja mässisin ümber oma pikkade kiharate lambi küljes rippuva kärbsepaberi. Ja kui täpikud tavaliselt minu landi küljest imekergelt ennast lahi kangutavad, siis too limane paber ei taht kuidagi mu patsist irduda. Paberi sain lõpuks kätte, tatt jäi ikka pähe. Siiamaani pole julend kammi sisse lüüa.

Päeva edenedes sigineski ajju mõte, et tuleb jälle jahile minna. Esialgne ideefix oli, et lähen peris üksinda. Õnneks oli Hannes esimese küsimise peale nõus ja mina olin jälle autojuhi piinavast ametist prii ja sain kõrvalistmel odrajooki mekkida. Vahetult ennem kui minekuks läks koputas uksele mu vana hea sõber kõhulahtisus ja otsustas ennast minu juures sisse seada. Seega oli möödapääsmatu ilma apteegist Loperamidi varumiseta kalale jõuda. Tablad sisse söödud, kõht korras. Lahingusse!

Võpsikusse jõudnuna ja jõe ääres Spetsialistiga mõtteid vahetades, et kuidas päev kujuneb, hooplesime mõlemad oma tulevaste saakidega. Mina väitsin ennast ühe kilose ja ühe 800se kätte saavat. Oponent oli vabsee optimist ja väitis end 1.6 kätte saavat. Seda veel minu tehtud landiga kusjuures. Soovisime üksteisele konksud p.....se ja suundusime teine teisele poole. Mina ülesvoolu, teine ranger allavoolu. Ja hakkas kepp jälle pihta. Lant võpsikus, lant põhjas, lant spinna pitsi küljes , pusad nööris, sääsed ummistavad hingamisteid, palav nigu puudega koonerdava soomlase saunas, kopra augud, libedad kaldad, mudane ja plägane, kõrvuni rohi mille otsad ebameeldivalt keskkõrva kõditavad. Ühesõnaga olukord oli taaskord PASK!!!! Ühe pisikese u 10 cm täpiku sain isegi otsa, a õnneks oskas see härra end sealt ise lahti opereerida ja puges juurika alla tagasi.

Hakkas juba hämarduma, kui sohvri härra teada andis, et temal on tõsine tabel ees ja läheb auto poole minema. Davaiks. Teen veel paar viset ja üritan kah auto poole liikuda. Visked saavad tehtud. Kala nende käigus loomulikult ei nähta ja suund võserikust minema. Probleem! Kus auto on?? Pohh sest autost, leiaks vähemalt tee ülesse. Nutitelefonid on selles suhtes ühed tänuväärt vigurid et sinna pannakse igasuguseid tehnika imesid peale. Näituseks GPS. Paraku on sellest imeasjakesest suht vähe tolku kui ta mulle keset Eestimaa põliseid metsi ja laanesid tõsimeeli väidab, et ma olen USA-s Yellowstone rahvuspargis!!!!! Sellistel hetkedel tahaks kõikidel müügimeestel pea selle sama nutitu telefoniga mulinal verd vulisema panna. Ehku leiaks siis aparaat viimaks satelliidi ülesse. Lõpuks on maa tehiskaaslane siiski leitud ja arvutid suudavad omavahel kokku leppida ja mulle ekraanile kuvada, et suund, kuhu mina teel olen on ikka peris p.....s. Veel üks halb omadus, mis nendel masinatel küljes on, on see, et selleks, et ta saaks näidata, kuhu suunda sa lähed, pead sa liikuma teatud kiirusega. Paraku kui sul on üks tules grillitud jalg, teine natuke vähem tules grillitud jalg ja selline rägastik, kust isegi metssead eemale hoiavad, kuna kardavad sinna kinni jääda. Siis on seda hetkelist kiirendust väga raske saavutada. Mõne lagedama kohapeal suutsin siiski oma ühe jala peal paar kiiremat hüpet teha ja sain jälle teada, et suund on endiselt otsemat teed pidi aanusesse. Tegelikult kui nüüd aus olla, siis olen ma selle telefoni üle siiski vääägagi õnnelik. Ilma tolleta hüppaks ma siiamaani ümber kuuse võseriku ja karjuks appi. Nii et Tele 2 inimesed kes te seda loete, ärge pabistage. Maksan ka edaspidi teile 3 euri kuus selle eest et mu pisike tark sõber mind ka edaspidi Yellowstonest koju juhataks. Lõpuks tee peal, lõpuks autos külm kesvamärg peos. Jääb aint küsimus: Kas tuleme homme jälle???

Siinkohal ma ei väidagi et ma normaalne olen.................

Päeva tarkusetera tuleb siit: kui sul on all ainult üks poolpidune jalg, siis hoia KURAT METSAST EEMALE!!!!!!!!

Et olla kõige operatiivsemalt kursis Oinaga Kalal tööka meeskonna igapäevaste tegemistega. Et näha kõikse uuemat pildi, jutu ja video materjali. Et osaleda nänni loosimises. Jne jne jne. Siis külastage meie FB lehte ja tallake laikimise nuppu:

https://www.facebook.com/OinagaKalal