Päva kokkuvõte. Mõõdulint näitab MEETRISE kala kohta :))
Blogid
23. mai 2015, 21:00

Meetrine kala ahvenaõngega

Ühesõnaga, sai käidud Arega Peipsil kalu lantimas. Juba hommikul vara olime järve ääres, kus valitses pea tuulevaikne ja pisut udune ilm, täpselt kalapüügiks loodud.Kiirelt mõned fotoklõpsud ja FB rahvas oli juba teadlik, et oleme taas Arega kalastamas. Esimene tund ei andnud miskit ja Are hakkas otsima landi värvi, mis võiks kalale meelepärane olla. Püüdsime mõlemad kahe ridvaga, millest üks oli ahvenale ja teine havile rakendatud.Ühel hetkel tõmbub Are ahvenaõng (nöör 0,10 mm, volframtross 5 kg testiga ja ritv kah ahvena püügiks mõeldud) ridvahoidjas täitsa vibusse. Alguses tundus, nagu polekski midagi suuremat otsa hakanud, aga mida rohkem ta liini sisse keris, seda jõulisemalt hakati vastupanu osutama. Mõni hetk hiljem oligi päeva esimene, Are tabatud 4,3 kg tegelane paadis. Kiired fotosessioonid, FB-laksud ja püük võis jälle edasi minna.

Vaevu saime 5 mintsa püütud, kui jälle Arel ritv vinnas ja kõik kordus nagu esimesegi tegelasega. Nüüd saime kala kaaluks 3,2 kg. Tegijaks landiks oli tal nende kahe kala puhul Rapala Glass Shad Rap ahvena värvides.

Tegin kah omal ritvadel kiired korrektuurid lantide osas. Ahvena õngele sai pandud Rapala Shad Rap RS firetiger-värvides ja havilatile panin otsa Rapala Jointed Shad Rap’i, ka firetiger. Landid vahetatud ja Are kaladest pildid klõpsitud, keerasime GPSi järgi samale trajektoorile, kust Are oma mõlemad iludused tabas. Möödus vast üks kümmekond minutit, kui mul ahvenapüügile seatud õng tahtis ridvapesast järve karata, aga õnneks oli sidur õigesti regullitud ja halvim jäi ära. Algas hoopiski magusam aeg, nimelt oli minu ahvenale mõeldud peibutise omale suhu kahmanud keegi suuremat sorti tegelane. Mõni aeg hiljem oli peasüüdlast juba ka näha: sellist kala olin ma juba kaua oodanud, mõõdus havi, kelle saaks kenasti peale mõõtmisi ja fotosüüdistusi tagasi oma elukeskkonda lasta.Aga et seda kõike saaks, pidin ma ta enne paati saama ja esmalt kahva! Just kahva, kuna käega sellist tegelast ei raatsinud võtma hakata. Aga krt, kahv osutus järjekordselt väikeseks, nagu juhtus mõni aasta tagasi Are kalaga. Ammu oli plaan soetada suurem ja sügavama kotiga abimees, eks nüüd teen kindlasti selle kahvasoetuse värgi lõpuks ära.Ühesõnaga, ei tahakski pikemalt selle isendi peal jutuga petuda, kuna kõik on kenasti pea 15 minutisel videol jäädvustatud.NB! Antud video võib teid nakatada kalastuspisikuga ja see on väga raskekujuline ja süvenev haigus!

Kui nüüd kõik ausalt ära rääkida, siis pean tunnistama, et tahtsin seda teha juba ammu - vabastada suurt havi !

Seejärel sai tabatud veel mõned mõõdus havid, mis kõlbasid ka kotti panna: 1,1 kg ; 1,5 kg ja 2,2 kg. Lisaks tabasime Arega veel kümmekond nii 100-300 g triibulist.

Ja loomulikult ei puudu fotod sellest kenast püügipäevast.

Lõpetuseks ütleks, et kala sõi ükskõik millist Rapala lanti, aga ta pidi sisaldama rohelist värvi (kõige paremini töötas firetiger) .

Selged pildid,

Ixa