Blogid
10. mai 2016, 21:00

Mõõdus ahvenate kevadpidu

Käisin kahel päeval järvel triibulisi tegelasi taga ajamas ja Rapala uusi lante (Scatter Rap) testimas. Ei uskunud üldse, et ma üldse miskit ahvena moodi kala võiksin saada, aga läks teisiti. Esimesel päeval oli plaan minna õemehe Eeroga, kuid viimasel hetkel ta loobus, kuna viimane käik järvele jättis ta nupupoisiks. Eero arvas, et ahvenaid seal maikuul askeldamas polegi. Mina jällegi olen nime järgi "Nael" ja niisama lihtsalt läbi ei paindu (loe: alla ei anna, lootus sureb viimasena, kes ei käi, see ei saa jne). Ühesõnaga esimesel päeval olin hullumas, kuna havi neelas täiega talle pakutavaid Rapala vooblereid ja sisse viskas ka mõõdus ahvenaid (etteruttavalt mainin ära, et tabasin 10 purikut, kellest pea poole lasin tagasi järve - ka mõõdus tegelased). Uutele Rapala Scatter Rap’idele panin juba oma nime kah....kurjad varblased ! Krdi huvitava mänguga peibutis on see imeliku keelega lant.

Juba lihtsalt loopides ja liini sisse kerides teeb sellist mängu, et liigub sujuvalt algul ühele poole trajektoori ja vaatad, et kohe on lant veest väljas ja siis laskub põhja ja hakkab liikuma teisele poole trajektoori ja siis jälle tõuseb pinnale ja nii edasi. Huvitava ja vastupandamatu kerimis- ja trollingumänguga uus lant on Rapalal MaxRap (Fat Shat 5) sarjast!

See 5 cm punn teeb ikka selliseid vigureid, et liini sisse kerides näib, nagu oleks miski kala otsas, aga see tema mäng on just nii agressiivne, nagu ahvenale vaja, et teda käima ajada. Ja loomulikult on mul alati kindlad lemmikud, mis saavad kõige rohkem püügiaega, need on Jointed Shad Rap’id

ja Shad Rap’id,

suurused ja värvid vajadusel olukorrale (ahvenale-haugile ja sõltuvalt ilmastikuoludest).Aga nüüd esimese püügipäeva juurde tagasi. Kuna olin üksi paadis, siis kahjuks videosid teha ei saanud, küll aga fotoklõpse tuli omajagu. Esimese päeva saagiga jäin ikka maru rahule,

see koosnes posust havidest (suurim 2,3 kg)

ja viiest mõõdus ahvenast (mis sai kaasa võetud, väiksemad matrossikud läksid tagasi ujuma), kellest suurim oli nõks alla poole kilo (470 g). 

  OK! Esimene päev seljataga ja sees kripeldas, et ka homseks lubab vaikset ja selget ilma. Ilmad on ikka kuradima luxid praegu, võrreldavad juulikuuga. Mõtlesin vähe ja otsustasin küsida väga healt tuttavalt Rainilt, et kas too oleks huvitatud tulema ahvenaid kiusama ja loomulikult ka kui vaja, aitama seda tegevust jäädvustada. Loomulikult oli ta kohe nõus ja nii me teisel päeval siis koos järvele suundusime.  Jällegi kena peegel ja mõnus selge taevas.
Oi kui kenad fotoklõpsud selle ilmaga tulevad cool, sest valgust on piisavalt ja lootus pildistatavaid tegelasi saada on suur. Juba esimesel pooltunnil andis vetevana mulle õngele mõõdus havi, aga selle päeva esimese kalakesena saatsin ta tagasi tuldud teed

ja lugesin sõnad peale, et saatku meile õnge triibulist kala ja priskemaid. Ja ei läinudki kaua aega mööda, kui väga ilus mõõdus ahven mul Rapala vooblerile tuli!

Ja veel natukene aega ja jälle kena triibu himustas Rapala vooblerit, seekord teist värvi.

Varsti kargas mulle otsa üks kenas mõõdus havi, mis samuti ei saanud vastu panna Rapala peibutisele.

Kogu see protsess on ka kenasti Raini poolt dokumenteeritud nii kinos kui ka pildis. Ka kaaslane ei jäänud ilma kalata ja ka teda sai nii filmitud kui ka pildistatud nii saagiga kui ka peibutisega, millega see saak sai tabatud. Aga üks oli kindel, kala tõid paremini Rapala nime kandvad peibutised.

Rain katsetas ka teiste tootjate lante, kuid paremini kui Rapala landid ei toonud neist ükski kala. Punkt.

 

Püügipäeva lõpuks sai end päikese käes parajalt ära grillitud ja saaki oli kah omajagu, võis kenale käigule ilusa punkti panna. Minuga tuli kaasa üks paras havi (1,4 kg) ,

mis sai ära võetud (paar tükki tagasi kosuma) ja omajagu kenasid triibulisi, mis kaalusid nii alla kui üle poole kilo.

Rain jäi kah rahule oma saagiga, oli nii haugi

kui ahvenat

ja kõik korralikus mõõdus.Täiega kordaläinud kalapüük Rapalaga ! yes

Lisan siia juurde veel Rainipoolt kokku monteeritud kino sellest tripist.

NB! Temaga kalae võite minna siit... http://www.rkfishing.ee/

Mõni vast mõtleb, et näeb selles jutukeses liiga palju Rapala nime, aga seda ma ütlen, et Rapalat ei ole kunagi palju, kui ta sind õnnelikus ja rõõmsaks teeb. On küsitud, et miks ma seda teen, no et promon seda Rapalat? Kas müügi pärast, kuna töötan selles valdkonnas? Või Rapala maksab mulle hästi? Ei, mitte sellepärast, et teda iga hinna eest müüa saaks ja ka mitte korraliku reklaamihonorari pärast, vaid seetõttu, et ta on kinkinud mulle elu suurimaid kalu õnge otsa. Nii 8 ja 10 kg haugide näol kui ka kilo+ afonjate näol! NB! Rapala lante ma omasin ja ka kasutasin edukalt juba enne kalastusäri valdkonda tulekut. Loodan, et selle seletusega said paljud oma küsimusele ka vastuse. Panen ka püügivarustuse kirja.Ridvad: Shimano BeastMaster 2,4 m ja 2,7 m, test on 3,5-28 g.Rullid: Shimano Exage 3000 ja uus 2016. a Shimano mudel Stradic 4000.Liin: laimikarva Sufix 832 0,10 mm ja Stradicul Wake Nerve 0,14 mm.Kaitsevahendid: landi ja liini vahel olid volframtrossid.

PS! Rapala tähistab 2016 a. oma 80 aastapäeva !Rapala 80' - "Best for you!"

Ilusat kevade jätku teile! Selged pildid,Ixa