Blogid
23. oktoober 2016, 21:00

Fantastiline sügisene ahvenapüük microjigiga !

Sai siin paaril kolmel korral sõber Arega ja Rainiga Emajõe vesikonnas käidud seda kena parvekala püüdmas.Praegusel ajal on ahvenad eriti maiad ja parajad prisked.

Pakkusime neile sirpe ja kalakujulisi silikoone, nii maitsestatud kui maitsestamata, kuid õiget värvi sööta pidi kah valima, muidu võisidki tühja loopima jääda. Ühel püügikohal küll palju ei tulnud (võrreldes Peipsi järvega): 3-5 triibulist, aga see-eest viskas sisse ka "mõõdus" tegelasi nii kuni 600-700 g.

Sai tabatud ka havisid

ja mõni säinaski eksis otsa ära.

 

 Selline jõuline vastupanu, nagu teeb see "mõõdus" ahven sinu peenrelvastusele, on ikka võimas. Kui ridva test jääb kuni 10 g ja liiniks alla 0,1 mm, siis on täis kaif värk niimoodi neid uimelisi taltsutada ;)

NB! Oma varustus selliseks püügiks oli järgmine;

Ritv- Daiwa "Exceler" 2,4 m 2-10g

Rull- Shimano "Exage" 2500 FD

Liin- Sufix "Nanobraid" 0,06 mm (3,3 kg)

Havikaitse- Volfram tross kas 2,5 kg või 5 kg (sobivad mõlemad aga võib ka ilma, kui havid ei kimbuta!)  Mõne sõnaga ka püügi tehnikast. See nägi välja ikka klassikaline "kaks vändapööret ja paus, kaks vändapööret ja jälle paus“ jne. Toimis ka lihtsalt raskema jigipeaga mööda põhja lohistamine, vahel tuli sel viisil paremini võtte. PS! Kui käite kalastamas jõel-järvel Jõesuust, siis arvestage, et teid jääb saatma ning võtab hiljem tervitustega vastu päris mitu (kuni seitse) rõõmsameelset ja toredat hiirtekuningat-kalasõpra.

Ära viska kõike peenkala tagasi, vaid too mõni "sõbrale"kaasa!

Kõike head ning kena ja värvilist sügist !

Selged pildid ;)