Blogid
11. detsember 2016, 22:00

Avapauk - Viljandi järve pätsid!

 Peale sai mindud juba enne päikesetõusu, jää oli sile kui peegel ja ka veidi hirmutav, kuna kohati tundus nagu kõnniks jeesukesena mööda vett  Sai mindud oma jahimaadele, kus ka suvel paadist püügil miskit otsa tuli. Puurisin palju mulke ja katsetasin mitmeid erinevaid peibutisi, kogu värvivalik sai ära peenestatud, aga kala ma sealt ei leidnud. Ja siis helises telefon ja kamraad Andrei andis teada, et tabas paar kena, kuni kilost ahvenapätsi. (750g ja 500g)

Krt, kuskil ikka järves kala sööb ja veel korralikud, kuid kahjuks oli juba pealelõunane aeg ning leppisime kokku, et läheme järgmisel hommikul koos asja uurima. Uuel päeval kindla sammuga platsile astudes hoidsin hinge kinni, et ühtki niiöelda konkurenti meil ees ei oleks. Mulgud sisse puuritud ja sikuskad alla lastud, ei läinudki palju aega mööda, kui juba oli esimene pätsike otsas, siis teine ning mõni mulk hiljem ka kolmas ja neljas. Siis aga viskas taevasse ereda päikese ja võtt oli nagu noaga lõigatud. Sai jällegi puuritud ja otsitud ning kõiksugu värve katsetatud, aga võttu selles kohas enam ei olnud. Lahkusime järgmisele oletatavale kalakohale, kus saime õnneks mõne veel õngeotsa. Päev hakkas vaikselt juba õhtusse saama ja päikegi vaikselt loojuma, kui otsustasin uuesti minna hommikuste pätside koha peale ja etteruttavalt mainin ära, et panin kümnesse. Kõigepealt ühest august kaks 300-400 g jutti, siis järgmisest veel sinna poole kilo kanti kalake ja päevale pani kena punkti viimane tabatud 700 g pätsike!

 Oi, küll tegi meele rõõmsaks! Andrei kahjuks jäi sinna eelmise kohapeale neid üksildasi ahvenaid tabama ja jäi sellest lõpulustist ilma. Kõik minu tabatud ahvenad said püütud Rapala "suicuahvena" tooni põigiga, millel all värvikolmik.

Sai ka uuele ridvale-rullile ristsed tehtud... Väga hea püügikombo tulevaseks Peipsi talve hooajaks.

 Mainin veel ära, et eelmine nädal sai juba jääpüük korralikult avatud, kui tabasin mõned mõõdus havid ja pesakonna triibulisi. Siis töötas hästi roheline ahven ja ikka Rapala lant.

 Kodus sai tütrele kalu näidatud, mispeale tal silmad muutusid suureks kui pinksipallid. Sai ka mõned pildid kaladest tema käte vahel klõpsatud. cheeky
 NB! Ei tasu minna esimesele jääle ilma kogemusteta ja vastava riietuseta (ujuv kombe või päästevest), jäänaaskliteta ja jupi nöörita ning kindlasti mitte üksi!!! Sa võid olla kuitahes kõva ujuja, aga kui kukud jääkülma vette ja oled seal rohkem kui kaks minutit, siis ISE, ilma abita, sa sealt enam välja ei saa. Inimene lihtsalt kangestub, järgneb alajahtumine ja....

Selged pildid !