Blogid
29. jaanuar 2017, 22:00

Püüa jääl rohkem kala!

Kalale minekuks ei pea ootama kevadet. Talvisel kalapüügil on omad võlud karge looduse, vaikuse, meeled erksaks näpistava külma ja miks mitte ka saagirohkusega. Suure saagi saladus seisneb nii kogemuses kui ka nutikas kalaleidjas, mida kavalamad jääpüügil kasutavad. 

Jääpüügis on iseäranis edukas abivahend kaasaskantav sonar Deeper Pro+. Kui algupärased versioonid töötasid Bluetooth´i abil, on Deeper Pro+ kontrollitav Wifi kaudu. Traadita internet trumpab sinihamba järjekindlalt üle nii stabiilsuse kui ka signaalitugevusega. Lisaks on Deeper Pro+ väga lihtne kasutada. Pärast vastava aplikatsiooni allalaadimist nutitelefoni või tahvlisse tuleb vaid veenduda, et kaks osa, millest sonar koosneb, oleksid omavahel korralikult ühendatud. Deeper´il puudub sisse ja välja lülitamise nupp ning puutudes kokku veega, käivitub see automaatselt. Enamik nutitelefone ja tahvleid sünkroniseerivad ujuva sonariga samuti automaatselt. Kui mitte, saab selle seadme seadistuses lihtsasti aktiveerida.

Vee pinnal ujudes annab Deeper informatsiooni all olevatest struktuuridest, taimestikust ja mõistagi mööda ujuvatest kaladest. Enne Deeper´i jääauku asetamist tasub kinnitada see õngenööri külge, et teada ka hiljem, kus sonar asetseb. Amplituudi ulatuse režiim võimaldab Deeper´il ajada isegi väikseimate kalade ja sööda liikumise jälgi. Lisaks annab seadistada informatsiooni kogumise tundlikkust ja raadiust, mis saab eriti kasulikuks, kui kalastada väga madalas ja rikkaliku taimestikuga vees.

Deeper´i aplikatsioonil on ka kalender soovituslike kalapüügi päevadega, põhinedes erinevate kalastuskohtade kuufaasidel. Samuti on aplikatsioon varustatud automaatse ilmateate, kaamerate, kaartide, ajaloo logiraamatuga ning oma märkmete sisse kandmise võimalusega.

Iga kord ei ole jääpüügis lihtne õnnestuda, küll aga avardab Deeper Pro+ selle võimalusi. Kui enne tuli kulutada aega sügavuse mõõtmiseks ja puurida jäässe mitmeid auke leidmaks õiget kalastuskohta, teeb osav sonar selle töö oluliselt kergemaks ning kalastaja asi on püüda rohkem kala ja rõõmustada saagi üle.