Blogid
9. aprill 2017, 21:00

Emajõel voblamaterjali järel

Sai siin eelnevalt uuritud-puuritud, et kas kusagil jõel miskit näkkab juba ja mida näkkab? Näkkab ja mitte vähe! OK, inf käes, mineku päev kirjas, kaaslane kah leitud - Heino, ja nüüd tuleb vaid kohale kimada.

Ilmateade lubas päris kena sooja 14 °C ja päikesepaistelist ilma, kuid veidi tuulisemat. Viimast osa ilmast oli täie raha eest, aga esimest osa jätkus hommikupoolikul vaid mõneks tunniks.

Esimesel püügikohal saime esimesed särjed võtma, aga siis tõusis tuul ja selles kohas oli varsti pea võimatu korki jälgida ja täpseid sisseviskeid sooritada, et rakendus kõrkjatesse ei lendaks.

Ega midagi, ankrud paati ja uut, tuulevaiksemat kohta otsima. Koht leitud ja sööt sisse visatud, tuli nüüd vaid loota, et ka kala kohale tuleb. Tuli, kuid enamjaolt kiisa näol. Heino tabas tonka peale ka mõne priskema särje kaugemalt jõest. Ise püüdsin puhtalt vaid käsiõngega ja mingit tonkat-fiidrit ei kasutanud. Söödana kasutasin valget ja punast kärbsetõuku. Heino püüdis sõnnikuussidega ja vahel ka käsikaga.

Krt, ka selle koha peal hakkas tuul keerutama ja kala ei võtnud sööta. Kell oli juba mõni aeg üle keskpäeva ja ilm oli päris vilu, nii et lausa sõrmed hakkasid kangestuma. Tegime väikese söögika, mille käigus lasin kaks kruusi ingveritee-jooki kõrist alla! Õige otsus, võttis mõnusalt seest soojaks ja käed said kah liikuvamaks. Kuna hommikul kohale sõites kohtasime jõel mitut tuttavat, siis otsustasime helistada neile ja pärida, kas ainult meil nukker seis (mingi +-5 kg) või teistel ka. Saime teada, et kala on täitsa roo sees madalas. Selge! 

Tõmbasime taas ankrud välja proovisime sellise koha leida, kus tuul ligi ei saaks ja oleks madal rooaukudega koht. Ei läinudki kaua aega, kui koht käes, paat ankurdatud ja püük võis alata.

Sai esmalt korralikud söödapallid sisse lajatatud, ning siis korgikad järgi saadetud. Töötab! Kohe saime järjest kenad särjemammid õnge otsa ja nii see õhtune püük käima läks. Heino vahelduseks mässas ka tonkaridvaga, kuna tahtis hirmsasti latikat tabada. Kõrval paadis üks vennike sai ja päris mitu kena latakat.

Nüüd, kui ämber täis hakkas saama ja 22 kg käes, mis ka eesmärgiks seatud,

oli kell juba niikaugele tiksunud, et oli aeg asju kokku korjata ja minekut teha. Tegime kohustuslikud klõpsud, sai ka kaashobitajaid pildile püütud, mida võite ise ka vaadata.

Hiljem kaldal hobivendadega suheldes olid enamikul saagid nigelad. Kes kümne särje peal, kes mõne kiloga jne.

Omal igatahes meel hea, et päev korda sai püütud.

Eks oma panuse andis õigesti valitud sööt, mida aitas koostada spetsialist Jaan Grents.

Lõpetuseks - särg on Emajões juba liikvel!

Selged pildid,

Ixa