Blogid
31. juuli 2017, 21:00

VIDEO: teeme ise voobleri. II osa - viimistlemine

Iga hobi on võimalik ajada väga peeneks, vahel isegi ebaotstarbekalt kulukalt ja aeganõudvalt. Sama kehtib ka lantide viimistlemise juures, kirjutab landimeister Martin Reeder. 

Kui valmistad esimesi lante, siis kindlasti ei soovita ma kulutada suuri summasid viimistlusvahenditele. Eeskätt seetõttu, et mõistlik on harjutada odavate vahenditega ja soetada kvaliteetsed töövahendid hiljem, kui oled veendunud, et antud tegevus sulle üldse meeldib. Oma esimesed landid värvisin ma küünelakkide ja aerosoolidega, lakkisin need suvalise paadilakiga ja kala tõid need vägagi edukalt. 

Siinkohal on üks tähtis nüanss, mis tuleb kohe alguses ära mainida: alati, kui ostad uue värvi, markeri, liimi, laki vms, siis katseta nende omavahelist sobivust mõne suvalise asja peal rippuvas asendis. Nt võivad lahusti baasil värvid hakata voolama, kui katta nad lahusti baasil lakiga. Väga lihtne on suure vaevaga tehtud toorikut ainete omavahelise sobimatuse tõttu ära rikkuda. Seepärast soovitan värvimiseks kasutada akrüüle, vee baasil toodetud värve, üldjuhul siis reaktsiooni lakkimisel ei toimu. Järgnevalt räägin lühidalt vahenditest ja meetoditest, mida ma isiklikult kasutan ja soovitan ka teistele lantide viimistlemisel.

Loe artiklit täispikkuses ajakirja Kalale! juuli/augustinumbrist.