Blogid
1. oktoober 2017, 21:00

Ixa lihtne ahvenasupp

 VAJA LÄHEB ;7-10 mõõdus Peipsi ahvenat (200-500 g/tk)2 suuremat sibulatPaar suuremat kartulit ja porganditSoola, vürtsi, loorberit, terapipart

*Värskuse kontroll!

 VALMISTAMINE:Puhasta kalad soomustest ja sisikonnast-lõpustest. Pane keema pott koos kahe priskema pooleks lõigatud (koos koortega) sibulaga ja puhastatud ahvenatega.Keeda madalal tulel, kuni kala hakkab pehmeks minema. Ära liiga kaua keeda, muidu läheb pudruks.Peale keetmist tõsta pott tulelt ja kurna läbi sõela. Lase kalal veidi jahtuda, et saaks liha luude küljes ära nokkida. Pane saadud puljong taas tulele, lisa eelnevalt puhastatud ja lõigatud porgand ning kartul. Lisa soola, vürtsi, loorberit, pipart jne. Kes soovib, võib lisada tillivarsi, annab mõnusat mekki juurde.Kui kartul-porgand pehmeks hakkavad saama, lisa lõpuks puhastatud ahvena liha. Lase keema tõusta, tõsta tulelt ära ja valmis ta ongi. NB! Minu retsept on saadaval ka ajakirja Kalale! septembri-oktoobri numbris! 

Jätku leiba! cheeky