Blogid
29. jaanuar 2018, 22:00

Üks "vaikne" esmaspäevane kalalkäik !

 Ülo ja Gunnar olid mõned korrad eelnevalt sellel veekogul käinud ja teadsid, et on päris lahmakas järv teine ja mitte eriti sügav. Enamus püütavateks uimelisteks on teadaolevalt havi, ahven ja särg!
Kuna havid pidid ikka maru kurjad selles järves olema, siis seekord riskima ei hakanud ja sidusin kohe alguses trossi otsa. Muidu olen alles peale mõne landi kadu seda teinud. Ja otsus oli õige, sest üsna pea püügi alguses läks mul õnneks ja tabasin üle kilo havi (1,2 kg).

See purikas põrutas ikka kenasti põigu oma lõugadesse .Kuna alguses hoidsime kõik eraldi, siis päeva peale liikus Gunnar mulle lähemale, kuna tal omal oli õnnestunud tabada vaid mõned peenikesed ahvenad ja hobused särjed, nagu ta väitis. Ok! Näitasin talle koha kätte, kus mul miskit togimist oli, aga kala ta juurde veel ei saanud. Gunn puuris mõned augud veel juurde, et ka unnad sisse panna ja siis see hakkas!? Lühidalt, kõigepealt tabab Ta unnaga pea kahe ja poolese havi (2,48 kg).

Seejärel kirbutab vahelduseks mõõdus 100+ grammiseid ahvenaid ning tagalõpuks sellesama kirbuga õnnestub jääle saada 1,55 kg havimölakas.

Vot see oli alles vastane ta kirbutamisele. Vedas, et oli kenasti mokast kinni ning hambad jõhvi ligi ei ulatanud. Ja nüüd ja nüüd, päeva naelaks pani I-le täpi "MÕÕDUS" ahvena-päts.....780 grammi!!!

Ühesõnaga täna võttis Gunn kõik, mis võtta andis. Suurima tabatud kala tiitel, kirbuga saadud mölakas ja kirss tordil päts- triibu!Meie Üloga pidime leppima piskuga võrreldes Gunni saagiga, aga me ei nuta...esimese korra kohta väga hää!Rohkem enamat ei kriba, kui vaid, et vaadake pilte ja nautige KINO !

Selged pildid,Ixa