Blogid
18. aprill 2018, 21:00

Kevadisel särje-vobla jahil Emajõel!

Sai siin väike puhkus võetud ja koos Gunniga Emajõelegi pilk visatud!

Krt! Kiruks taas ilmaennustust, kes pakkus kolmapäevaks päikselist kevadist ilma, aga nii ta kahjuks ei olnud. Pilves ja tiba ka tuulisem, kui olime arvestanud. Võib-olla oligi süüdi ilm meie saagis, mis jäi veidi tagasihoidlikumaks, kui olime arvestanud!

Aga olgu, ega me mingid virisejad pole! Oleme sellega rahul mis antakse! Etteruttavalt mainin ära, et anti lausa korralik ämbritäis särge, mis nüüd kenasti soolas ja ootab mõne ajapärast ülesriputamist. Kala võtu kohta nii palju, et enamus väikesed ja harva tuli ning püüki segas selline kala nagu nurg!!! Oleks kõik nurud ära korjanud, mis tagasi loopisime, siis oleksime neli ämbrit täis saanud!

Püügikoht vajas sissesöötmist. Seejärel sai kala vähe paremini meie pakutavat sööta võtma. Söödaks nagu ikka kasutasime kunst-tõuku koos elavaga segamini ehk "võileiba"! Viskas ka kümmekond viisakamat punasilma sisse, nii 200-300 g!

Päris mõnus oli neid oma uue rullikaga Volzhnka Komfortiga väsitada .

Ja lõpetuseks, et kes ikka soovib ja ka tahab, siis oma vobla portsu Emajõest ka saab!

PS! Tänan ka oma head semu ja kaaslast Gunnarit, kelleta oleks nii mõnedki fotod tegemata jäänud. Lisaks hoolitses ta oma lõdva suuga tuju üleval hoidmise eest (juttu tuleb nagu Vändras saematerjali)! 

#vobla #särg #Emajõgi #kalapüük #fishing #Volzhanka #kevad #canon

Selged pildid ,

Ixa