Blogid
24. aprill 2018, 21:00

AHVENAD kui LABAKINDAD ehk kuidas mikro-jig ilusaid ahvenaid toob

Eriti magus on mikro-jigitamine. Selle peene varustusega toimetamine on midagi enamat, kui lihtsalt landi loopimine mehisemate riistadega.
Aga nüüd siis asja juurde. Olen saanud siin mõned päevad ja ka nädalavahetusel, kui möllas tormine maru, kodujärvel käia, et tabada see oma unistuste poleteise kilone "AFONJA"! Etteruttavalt mainin ära, et suurimaks ahvenaks olen saanud "720" g ja ei enamat .

Ei, igav pole olnud. Käis otsas ja isegi kaldal üks havi pulk, mis õnneks ise vabanes ja järve sulpsatas. Kõik on kenasti ka kinos näha. Ka semu Malfrid oli kohal ning ka temagi sai kenasi triibulisi jiggile. Tema suurimad tabatud ahvenad olid 690 g ja 450 g!

Praeguse seisuga on minu suurimaks tabatud ahvenaks jäänud mõõdus triibuke kaaluga 720 g! Kuna selle kala tabamisel viibisin püügikohal üksi, siis kahjuks tabamise videot ja iseendaga poseerimist jäädvustatud pole, aga tagasilaskmist sai kenasti filmitud.

Veel olen tabanud järgmises kaalukatekoorias tegelasi: +-200 g- 4tk, siis 310 g , 470 g, 480 g, 570 g ning 2 X 590 g. 

Ka Martin tuli korra Viljandisse käima ja varastas tunni teise aega, et teha mõned visked järvel. Tabas selle aja jooksul 3 havi ja 460 g triibu. Korras värk nagu ta ütles!!!

 

Oli veel üks tubli kalamees nimega Priit. Kohe oma esimesel korral tabas ta kena ahvena kaaluga 725 g, mis peale kaalumist ning poseerimist tagasi järve sulpsatus. "See on vägev tunne" ütles ta hiljem! Aga see pole veel kõik, mis Priiduga juhtus!? Juhtus see, et mees tabas ühe viskega kaks ahvenat korraga. Üks 550 g-ne oli landi otsas ja teine 230 g-ne ujus järgi. Ega siis polnudki pikka pidu. Tuli kahv alla panna ning mõlemad kalad sisse tõmmata. Kui poleks näinud, poleks vast uskunudki, aga eks vaadake ise videolt järgi.

Ühesõnaga igav pole ja tegemist jagub, kui tead mida teed ning riistad kah õiged on!

PS! Kõik minu tabatud ahvenad said kenasti oma keskkonda tagastatud "C&R"!

 
 

Mitte, et ma kala ei söö!!! Oleks kusagil teisest veekogust tabanud, kus ka kutseline kalur tööd teeb, siis võibolla oleks ära võtnud, kuna muidu rändab ta nagunii poelettidele. Meie Viljandi järves kutseline püük puudub ja ise me otsustame, mis on meile hea ja õige! Uskuge, see tunne, et oled SUURE-kala vabastanud on võimasm, kui sa oleks ta ära võtnud !

 

Ja taas-kord on küsitud mu püügi varustuse kohta!?

Ritv - Volžanka Stilet 2,0 m 0,5-5 g

Rull - Daiwa Legalis 1500 HA

Nöör - Sufixi Nanobraid 0,04 mm ja 2,8 kg 

Peibutisi hoiab ja aitab vahetada "00" suuruses lõks ilma pöörlata.

#mikrojigi #microjigi #Volzhanka #Sufix #Westin #Daiva #Hart #Vobla fishing Estonia #bigfish #fishing #ahven #ILoveFishing

Selged pildid,

Ixa