Blogid
17. juuni 2018, 21:00

Suur kohapüügi avang 2018 - Emajõgi

Juba neljas järjestikune sellelaadne tegevus sai taaskord ettevõetud! Uskumatu!? Vot sellise sõnaga alustaks seekordset blogi!

Lühidalt. Parkla oli juba varavalges pilgeni treiladega masinaid tihkelt täis. Jõel olid kõik vabamadki kalda kohad hõivatud. Magusamad ankrupaigad olid risti rästi juba kinni. Jne. Lõpuks siiski leidsin oma semule Gunnarile vähegi perspektiivikama paiga, kust ta saaks oma tonkad kalatükkidega sisse heita. Etteruttavalt mainin ära, et sisseviskamisi tema liinidesse ja ka alustega nina alt ülesõitmisi oli mitmeid, aga Gunn sai võidukalt hakkama ja isegi kalagi veel. Suurim tema kolmest kotikalast oli nõks alla kilo! Teised kaks täpselt mõõdus. Vaid ühe pidi vabastama, mis ei mahtunud mõõtu.

Mina aga seevastu jahtisin kohasi ikka silikoon peibutistega. Oli ka soov katsetada ühtesi uusi "Westini" kohapüügi lante! Vaadates eelnevalt netist väikse õppevideo 

ja tehes ka ettevalmistusi, oli kihk väga suur, need ka reaalselt ära proovida. Esimesele ja ka järgmistele vabamatele kohaaukudele ankrusse jäädes nad kohe mingit tulemust ei andnud. Siis otsustasin ühele kohale tagasi minna, kus just nagu oli mingi löögi moodi värk. Viskasin ka ühe tonka viidikatükiga sisse, et äkki soovib hoopiski päris sööta. Samal ajal pildusin kummilutte. Ja järsku käiski see kaua oodatud pauk......!!!? Oi rsk, kui kaiff see on ja seda enam, kui toimetad tutika selleaasta mudeli Volzhanka- Jig Masteriga! Veidi väsitamist ja paadis see hooaja esimene oligi. Kahjuks 40 cm. Kiired telefoniga jäädvustused tehtud, kalale mops mokale ja tagasi keskonda kosuma. Aga siis toimus koheselt ka kalatükile võtt, mis päädis 25-30 cm kohapojaga. Ok! Siin paigas on sööda vastu huvitundvat tegelast rohkem. Otsustasin veidi kauemaks paika jääda, sest ei raatsinud uut kohta otsima minna, kuna sõelumine jõel oli ikka "hullumajalik"!

Selle mitme tunni vältel, mis ma seal toimetasin, kuulsin päris mitut jutuajamist nii paatidest kui ka kaldalt. Nii eesti keeles kui ka slaavi keeles. Nimelt olevat koha püük siin käinud juba paari nädala vältel. Ja muideks teisipäeval "вторник" 12. juunil (keeluaeg ja keelu tsoon!!!) olevat sikuskatega "aukude pealt" korralikult neelanud....nii 30 kg näkku!???

Teine ütles jälle kaldalt eesti keeles, et eile õhtul (15 juuni ja keelu tsoon ) kella seitsme paiku sai tükiga kaks korralikku koha jutti..??? Mmhm....kuidas on see võimalik, et keelu ajal ja tsoonis saab tänapäeval selline asi toimuda. Kasutatakse kõiksuguseid tehnika viimaseid imesid. Nii veesõidukeid, öövaatlus optikat kui ka troone, mis peaks lihtsustama töö tegemist ja kaakidega võitlemist. Ma küsin? Kus on see õigus nüüd?? Saaks aru, kui kusagil Emajõel või mis iganes veekogul kogematta jääb koha landile ja teeb omale liialt viga, siis oleks see andestatav kui ta kotti pandaks. Aga see, et sa sõidad sihilikult keelu ajal ja keelu tsooni seda tegema, no ma ei tea. Vaevalt, et seal on tegemist hobiga. Ikka saamahimu. See on kurb.

Nüüd siis sellelt kurvemalt poolelt jälle tagasi millelegi lõbusamale ehk kohapüügi avangule. Lõpuks sai ka minu vaev selle uue Westini silikoonlandiga tasutud. Tabasin selle korra suurima tegelase - 51 cm ja 1,1 kg raske koha! Yes, töötavad need landid!

NB! Need landid on sellise erilise ehitusega, et nende kõhuõõnde saab torgata näiteks maitsestatud filtri, mida ma ka tegin. Veel on võimalik sinna panna näiteks krevett

või isegi kala maim. Rohkem infot selle landi kohta leiate netiavarustest. Kuna viibisin paadis üksi, siis seda hetke koos hooja esimese suurima tabatud kohaga jäädvustada ei õnnestunud. See võimalus avanel, kui koos Gunniga päeva kokkuvõted hakkasin tegema. Jõel sai kohatud ka mitmeid tuttavaid nägusid, kellega paar sõnagi sai vahetatud. Kõigil oli käsi valge ja mõnigi kala kotis. Palju pidi väikest olema. Osadel isegi sinna paarikümne kanti, kellest vaid paar mõõdus. Minul jäi päeva lõpuks skoor üheksa tabatu kohakala peale, kellest iga kolmas tuli kaasa. Viimase mõõdus koha tabasin ma enne lõunat tonka peale ja oligi võtuga jokk. Sai siit sealt veel proovitud, aga null mis null. Ka teised paatkonnad sõelusid nagu segased siia sinna, kuid selleks korraks oli pidu läbi saanud.

Kokkuvõtlikult jäime Gunnariga rahule. Mõlemil söögikalad

kotis ja meelgi võimas!

PS! Sooviks seda uut Volzhanka "Jig Master" ritva kiita. On teine selline esmapilgul hõbluke, et ei julgegi korralikult heidet sooritada kartuses, et viskab veel teise pilbasteks. Mis siis, et test on 10-40 g ja pikkus 2,7 m. Iga väiksematki puudet näitab ridva tipp, mis on "pimedatele" mõeldes valgeks võõbatud. Töötab vaid ülemine tipp. Ülejäänud osa kolmanda rõngani on parajalt jäik. a Haakimine sellise ridvaga on pehmendatult öeldes väga mõnna. Vägagi sobis selleks püügiks Soovitan!

Ega midagi. Vaadake fotosi ja elage sellele avangule läbi piltide kaasa. Siinkohal tänan ka Tõnist, kes viitsis tulla ja võtta mult kaamera, et teha mõned mälestuseks jäävad fotosüüdistused minu tegevusest, tnx!

Jätku kala !

Selged pildid ,

IxaFishigTeam

#IxaFishingTeam #kohapüük #Emajõgi #Vobla #Volzhanka #Westin #Shimano #Rapala #ILoveFishing #canon