Blogid
15. detsember 2018, 22:00

Eesti talipüügi koondise ühistreening, Kabina karjäär 15.12.2018.

Täna oli koondisel esimene ühistreening.
Nii palju õnnestus kindlaks teha, et sügavamal kui 5m kala ei olnud, 4-5m sügavustel oli suuremat nurgu, mis tuli mõlema sööda peale ja 3-3,5 meetri sügavusel oli minu aukudes väike särg. Nendel, kes püüdsid kaldale lähemale, tuli ka normaalset särge 3m peal, aga minu tsoonis oli pigem nii, et suurem kala oli alates 4m.Aga huvitavaks läks asi siis, kui hakkasin kajaloodiga jälgima, mis aukudes toimub. Kajalood näitas kala nii põhjas kui ka vee ülemistest kihtides, umbes 1,5-2 meetrit pinnast. Põhjast tuli särge ja nurgu, aga otsustasin proovida ka ülevalt. Nii, kui lasin kirbu 2m ülevalt ja veidi mängitasin, hakkas tulema ilusat rasvast viidikat. Ma ei ole ausalt öeldes vist kunagi viidikat jää pealt püüdnud, nii et väga huvitav kogemus, et viidikat saab ka talvel püüda. Kahjuks ei olnud aega viidikapüügiga pikemalt tegeleda ja läksin teiste aukude peale edasi, aga teinekord läheks hea meelega sinna veel viidikat püüdma. Püük toimus 0.074mm tamiili ja 2,7mm kuldse kirbuga, mis tundus meeldivat nii viidikale, särjele kui ka nurule.
Muuseas sain täna katsetada ka uut jääpuuri - Nero Sport. Ausalt öeldes ei oleks oodanud, et Vene puurid nii head on. Minul on üle 5 aasta olnud Heinola puur (Soome), mis maksab mitu korda rohkem ja mille "pea" maksab 10 korda rohkem kui Nero terad, aga Nero puurib oluliselt kiiremini ja seejuures ei pea üldse jõudu rakendama, puur puurib nagu ise, see oli väga üllatav. Igatahes, minu Heinola läks nüüd pensionile, sest Neroga ta paraku ei konkureeri.
Pärast seda liikusime järve teise otsa, kus oli madalam, ja otsustasime püüda ahvenat. Ahvenat seal väga palju ei olnud. Tundus, et parim sügavus ahvenale oli umbes 1,5m. Sealt tuli läbisegi ahvenaga ka suuremat kiiska. Sügavustel alates 2m domineeris aga särg ja tuli ka nurgu motõlliga söödetud aukudest. Kui aga auku särjesööta panna, siis tuli särge ja nurgu oluliselt paremini. Katsetasin ka erinevaid pealesöötmise variante.
Kokkuvõttes, oli väga huvitav püük, kala on Kabinas palju, suurus ei ole küll midagi väga erilist, aga igal juhul on huvitav püüda erinevat kala erinevatel sügavustel, katsetada erinevaid söötasid, otsida ahvenat jne. Hea meelega läheks sinna viidikat püüdma kunagi.

Jõgi oli veel lahti

Tegime koondisele ka Facebooki lehe, kus hakkame treeninguid ja ettevalmistust kajastama. Panime sinna ka mõned videod püügist: https://www.facebook.com/Estonian-Ice-Fishing-Team-286595351994959/