Blogid
21. aprill 2019, 21:00

Ilusate ahvenate hooaeg 2019 on avatud!

Nüüd, kui veesilmad jääkatte alt vabanenud, saab seda megakaifi hobi täiel rinnal harrastada.Olen nüüd siin mingi aega erinevaid veekogusi külastanud ja nii mõndagi õnge saanud.
Tabatud on nii mõõdus havisid
 

kui ka ahvenaid ja ka "afonja" mõõtu kalu. Ja just viimastele olen enamikel püükidel rõhku pannud. Krdi äge on ikka neid mikrojigi varustusega peibutada.

 Varustuse osas olen kätt proovinud oma uue, jõuludeks naiselt kingiks saadud ridvaga, mis on eriti kiire (extra fast) tipuga ning annab mulle võimaluse panna mängima ka kõige passiivsemad peibutised ja kätt harjutada ka dropshotiga. Kerijaks kasutan sellel ridval ülikerget, nagu ka ritv ise, Favorite rullikest, mis kaalub 100 grammi ringis. Kogu komplekt kaalub nõks üle 200 grammi!Aga nüüd siis tagasi jutu alguse juurde. Kõigil käidud kordadel olen tabatud uimelised kõik kenasti tagasi oma keskkonda lasknud, kuna havil on keeluaeg (välja arvatud Võrtsul) ja ahvenad valmistuvad kudema. Nii oleks kurb see suur, heade geenidega triibuline praegu toiduks ära võtta. Ikka püügirõõm ja see tunne, mis peale suure kala vabastamist enesetunde kuradima mõnnaks teeb. Uskuge mind, tean, mida räägin. Mitte, et mulle ei meeldi kala süüa, vaid selleks, et oleks ka hiljem, mida püüda. Kes aru said, need said, kes ei - see ei saagi. Ja vist tänu sellele, et kõik sellised mõnusas mõõdus triibulised, 200-900 grammised tagasi lasin sooviga tabada mõnd „afonja“ mõõtu tegelast, maksiski mulle autasuna, kui nii öelda võib, kah korraliku kalakese õnge otsa!Just nüüd on pasik välja öelda selle blogi-jutu sissejuhatus. Nimelt need "peedu-eedud", kes ennast näitasid, olid "afonjad" ja mitte kõige tillemad.

Tulid teised lõpuks kenasti kahva. Küll olid suured mammid, kõhud vaat et kohe marjast lõhkemas. Sai kiirelt kaalumised ja jäädvustamised teostatud ning kenasti ja viisakalt nad tagasi teele saadetud.Uhhh, kaifff rsk! See elamus, see protsess, võitlus üks ühe vastu, see on midagi seletamatut. Mina peal, nemad all! Aga õnge nad mul jäid ja ära meelitasin nad Westini silikooniga, mis on super peibutis! Muide, nendega saavutasid ka meie spinningistid 2018. aastal maailmameistri tiitli. Kiidan! (y) Kiidaksin veel ka Volzhanka silikoone, ka need on ahvenatele mokka mööda. Nii mõnigi kenam triibuline mammi himustas seda sorti peibutist ja isegi semul Malfritil õnnestus sellega „afonja“ välja meelitada - 1040g!Siis jällegi semu Siim tabas oma "mine metsa afonja“ - elukala, kaaluga 1005 g!

 PS! Kõik see sündmus algusest lõpuni ja ka tagasi laskmine sai kinosse võetud.

 

Oi krt, siiamaani tuleb kananahk ihule, kui selle peale mõtlen!Kahjuks ei jõudnud keegi oma „afonjade“ välja võtmist filmida, küll aga sai kino tehtud tagasi laskmisest, ja loomulikult "mõnegi" foto klõpsatud.Nüüd vist oleks paslik ka selle "AFONJA" kaal välja öelda :) Või õigemini kahe. Ja need on ei rohkem ega vähem kui - 1195 g

 

ja 1250 g!

 
Need on ka mu läbi aegade tabatud isenditest suuruse poolest teine ja kolmas . Esimest kohta hoiab 2017 aastal püütud 1370 g „afonja“, mis samuti sai õiguse edasi tegutseda oma keskkonnas!Ja lõpetuseks teile, sõbrad - tuleb uskuda sellesse, mida sa teed, siis tuleb ka oodatud tulemus! #IxaFishingTeam

NB! #EestiSuurimAhven2019 - 20.august Viljandi järv !!!