Foto: Pixabay
Ilm
10. mai 2019, 13:34

Jänesepoeg leidis heatahtlike kuid oskamatute inimeste tõttu oma otsa (9)

Eesti Metsaloomaühing jagas kurba juhtumit, kus jänesepoja päästjad loomale lehmapiima andsid ja pikkkõrv selle tagajärjelt hinge heitis. Keskkonnaameti eksperdi sõnul ei ole üldse mõttekas metslooma päästma rutata, sest enamus ajast ei vajagi nad abi.

„Kahjuks tänase hommikuse kurva uudisega me peame jälle inimestele meelde tuletama kordatud juttu. Kui Te leiate metslooma, kes on alles poeg, siis palun ärge andke talle piima! Eile õhtul jõudis meie vabatahtliku juurde jänesepoeg, kes oli leitud ning piimaga toidetud! Kahjuks ei olnud seal enam midagi teha - jänesepoja kõht oli kõva ja gaase täis ning hoolimata saadud rohtudest, hommikuni ta enam vastu ei pidanud,“ kirjutas Eesti Metsloomaühing Facebookis ja lisas, et ainus, mida alguses võiks pakkuda, on puhas joogivesi.

 

Keskkonnaameti looduskaitse peaspetsialist Tõnu Talvi sõnul ei tasu üldse metsoomi liiga agaralt aitama minna, eriti kui tegemist on pojaga, sest tavaliselt on vanem kusagil läheduses.

„Ärme räägi siin piimaga toitmisest. Kui inimene näeb looma, siis appi ruttamisega teeb ta rohkem kahju kui kasu,“ sõnas Talvi ja märkis, et sama kehtib ka linnas, kus elab hulgaliselt väikeloomi, nagu siilid, jänesed, rebased, nirgid ja muud.