Piirialal avastatud salasuitsukastid.Foto: PPA
Krimi
17. mai 2019, 14:46

FOTOD | Koer Poisu märgatud kahtlased jäljed viisid salakaubavedajateni (9)

Piirivalvekoer Poisu märgatud kahtlased jäljed viisid kõigepealt salasigarettideni ja seejärel salakaubvedajateni. 

Neljapäeva õhtupoolikul patrullisid piirivalvurid teenistuskoeraga Setomaal Miikse külas piiriäärsel alal, kui piirivalvekoer Poisu märkis ära kahtlased jäljed suunaga Venemaalt Eestisse. Teenistuskoer andis piirivalvuritele kätte suuna, mida mööda liikudes ja piirkonda läbi kammides avastati metsa peidetud üheksa kasti, milles olid Valgevene maksumärkidega sigaretid, teatas PPA pressiesindaja Kerly Virk.

Piirivalvurid sulgesid maa-ala ning maastikul läbiviidud otsingu kõrval kontrolliti erinevatel piiriäärsetel teelõikudel kõiki sõidukeid ja neis viibivaid inimesi. Kinni peeti kolm meest, keda on alust kahtlustada salakaubaveos.

Vahejuhtumi täpsemate üksikasjade selgitamiseks alustas Lõuna prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalvetalitus kriminaalmenetlust.

Lõuna prefektuuri piirivalvebüroo juht Tamar Tamm selgitas, et võrreldes aastate taguse ajaga on salasigarettide üle piiri smugeldamises toimunud langus.

„Varasemalt mitmete piirikuritegevusega tegelenud grupeeringute tabamine on salakaubavedu pärssinud ja seda iseäranis põhjusel, et Eestis mõistetavad karistused on karmid ning võivad viia ka pika vabadusekaotuseni,“ märkis piirivalvejuht. 

Tänavu on piirivalvurid Eesti-Venemaa vahelisel maismaapiiril avastanud neli neli salakaubaveo juhtumit, neist kaks Ida-Virumaal ja kaks Võrumaal piiriäärsel alal.