Surnud delfiin, kelle kõhust leiti enam kui poolemeetrine dušivoolik.Foto: Florida Fish and Wildlife Conservation Commission
Kalapüük
24. mai 2019, 11:21

MASENDAV: surnud delfiini kõhust leiti dušivoolik

USA Florida kalade ja eluslooduse kaitse komisjon FWC teatas, et rannalt on leitud järjekordne elutu delfiin, kelle surma põhjustas mere reostamine plastmassiprügiga.

Surnud delfiin uhuti Fort Meyersi randa nädalapäevad tagasi ja lahkamise käigus leiti tema kõhust 60-sentimeetrine plastikust dušivoolik, kirjutas CNN.

„Sinu käitumine loeb – käitle oma prügi ohutult ja mõistlikult, võta osa randade koristamisest ja jaga teistegagi infot selle kohta, kuidas vähendada merereostust,“ kirjutas FWC sotsiaalmeedias.

Vähem kui kuu aega tagasi leiti samas piirkonnas rannalt väga haige emane noordelfiin, kelle piinad otsustati lõpetada. Tema kõhust leiti õhupallitükk ja kaks kilekotti. Täpselt samal päeval leiti Itaalias surnud võidisvaal, kelle kõhus oli kilode kaupa plasti.

Püüdes keskkonda plastikureostuse eest kaitsta, on USAs tasapisi tegutsema asutud: 2015. aastal keelas Hawaii osariik esimesena kilekottide kasutamise, sama on praegu tegemas ka California ja New Yorgi osariigid.

Äsja teatati, et Inglismaa keelab aprillist 2020 plastkõrred, kokteilipulgad ja vatipadjakesed. Euroopa liidus keelustatakse 2021. aastast ühekordsed plasttooted, nagu taldrikud, söögiriistad, kõrred ja vatitikud.