Foto: Pixabay
Kalapüük
3. juuni 2019, 14:49

Kalamees jäi õngeta, salapüüdja võrkudeta

Politsei- ja piirivalve ametimeestel tuli lahendada kalatarvete vargust ja ebaseaduslikku kalapüüki ning manitseda puudulike dokumentidega paadijuhti.

Ööl vastu 24. maid varastati Viljandis Riia maanteel asuva sadama kai ääres seisnud plastikpaadist kalastustarbeid, Makita akutrell ja transistorraadio. Vargusega tekitatud kahju on 320 eurot.

1. juunil kella 18 paiku peatasid Varnja piirivalvurid Emajõel liikunud mootorpaadi, mille kontrollimisel avastati, et paati juhtinud mehel ei olnud esitada väikelaeva registreerimistunnistust. Lisaks avastasid piirivalvurid, et laeva tüürinud mees ei olnud liiklusregistrisse kantud ei omaniku ega kasutajana ning avastati seegi, et alusel polnud ka päästevarustust. Mitmeid rikkumisi toime pannud laevajuht suunati väikelaevaga kaldale ning kutsuti menetlustoiminguteks kordonisse.

2. juunil kella 9.30 ajal avastas Mehikoorma mootorpaaditoimkond Saarepera traaversilt ebaseaduslikud nakkevõrgujadad. Piirivalvurid eemaldasid vette lastud nakkevõrgud ning toimetasid need keskkonnainspektsioonile üleandmiseks kaldale.