Vietnami kalapaadid on ühed aktiivseimad Indoneesia vetesse trügijad ja neid lastakse ka kõige rohkem põhja. Foto: Pixabay
Kalapüük
13. juuni 2019, 11:29

Karm võitlus ebaseadusliku kalapüügiga: Indoneesia uputab sadu välismaa laevu

Indoneesia valitsus püüab ohjeldada illegaalset kalastamist oma vetes ning selle nimel uputas sel kevadel 51 mujalt riikidest pärit kalalaeva. Kokku on aga põhja lastud sadu võõrais vetes püüdnud aluseid.

Maikuu algul arestisid Indoneesia võimud 38 Vietnami, 6 Malaisia, kaks Hiina ja ühe Filipiinide lipu all sõitnud laeva, kirjutas Independent. Veel peeti kinni neli laeva, mis liikusid Indoneesia lipu all, aga kuulusid välismaalastele. Ühes maailma kalarohkeimas arhipelaagis illegaalselt kalastanud alused toimetati viite sadamasse ja lasti seal põhja.

„Ebaseadusliku kalapüügi kuritegu meie vetes on hullumeelne,“ teatas kalandusminister Susi Pudjiastuti. „Me ei saa seda rohkem taluda.“

Valitsuse teatel on alates 2014. aasta oktoobrist uputatud enam kui 500 välismaist röövpüügilaeva: osad neist lõhkeaine abil, osad liivaga täitmise teel. Eelmisel aastal lasti põhja 125 illegaalselt Indoneesia vetes kalastanud alust, suurem osa neist Vietnami päritolu.