Foto: Heiko Kruusi
Ilm
18. juuli 2019, 14:38

KISUB KUUMAKS: nädalalõpul algav soojus kandub järgmisesse nädalasse (6)

Kui reedel on veel ilm „jahedavõitu“ ja sooja lubab ainult 23 kraadi, siis nädalavahetuse saabudes hakkavad temperatuurid kerkima. Vahelduva eduga müristab Eesti kohal ka äike.

Reede öösel on sajuhooge Peipsi ääres ja Virumaal. Lääne-Eestis on pilvi vähem ja ilm peamiselt sajuta. Öösel on sooja 10–15 kraadi ja päeval jäävad temperatuurid 20–23 kraadi vahele. 

Laupäeval kaugeneb madalrõhkkond Volgamaade poole ja tõusva õhurõhu foonil on Lääne-Eestis öö selge, päev pilverünkadega, aga ka olulise sajuta. Idapoolsetesse maakondadesse ulatub madalrõhkkonna servast ikka hoogsajupilvi. Puhub võrdlemisi nõrk läänekaare tuul. Õhutemperatuur öösel 11–16, päeval 21–25 kraadi.

Pühapäeval läheb ilm kuivemaks ja päeval ei tohiks üheski Eesti kohas taevasse kiigates pilvi näha. Kui ongi, siis vihma neist ei tule. Tuul on nõrk ja muutliku suunaga. Õhutemperatuur öösel 8–13 kraadi, päevaks lisandub sooja ning termomeetrinäidud tõusevad 22–27 kraadini.

Esmaspäeval riivab Eestit madalrõhuvöönd ning toob meile hoovihma, võib olla äikest. Tihedam on sadu tõenäoliselt saartel ning mandri edela- ja lõunaosas. Tuul on võrdlemisi nõrk ning valdavalt idakaarest. Õhutemperatuur öösel 11–16, päeval 19–23, Ida-Eestis kuni 26 kraadi.

Teisipäeval on pilvi hõredamalt, aga kohatised vihmahood on võimalikud. Tuul pöördub põhjakaarde ja on ikka nõrk. Õhutemperatuur öösel 11–16, päeval 22–26 kraadi, meretuulega rannikul on jahedam.

Kolmapäeval on öö selgem, päev pilverünkadega. Üksikute vihmahoogude võimalus on eelkõige Kagu-Eestis. Tuul on nõrk ja valdavalt läänekaarest. Õhutemperatuur öösel 12–17, päeval 22–27 kraadi.

Neljapäeval on suurem osa Eestist selge öö ja õhukese pilvevinega päevaga ning sajuta. Üksnes Kagu-Eestis püsib hoovihma võimalus – sinna võib ulatuda Ukrainast läheneva madalrõhkkonna pilveserv. Tuul on võrdlemisi nõrk. Õhutemperatuur öösel 12–17, päeval 23–27 kraadi.

Jooge siis julgelt vett ja ärge unustage päevitades end päikese eest kaitsta.