ÄRA TRÜGI! Normaalne metsaeluga harjunud tark karu kardab inimest. Tark inimene kardab samuti karu. Kohtudes on hea, kui mõlemad lähevad tasakesi (ja vähemalt inimene selg ees) tagasi sinna, kust tulid.Foto: Vida Press
Loomad
15. mai 2020, 13:17

ÕL ARHIIV | Mets ajab karusid üle ääre (48)

Neljapäeval tekitasid Tallinnas elavust kaks karu, kes kondasid Vabaõhumuuseumi kandis. Hoolimata suurest politsei- ja päästeoperatsioonist karusid tabada ei õnnestunud. Taasavaldame  20.07.2019 Õhtulehes ilmunud loo, kuidas karusid kohtab meie looduses üha enam.  

Eestis võib metsloomaga kokku sattuda kõikjal. Näiteks mind on Tartu kesklinnas rünnanud karu. Õnneks pääsesime mõlemad ehmatusega.

Lugu oli muidugi jabur. Kiirustasin – aasta võis olla 2001 või 2002 – novembrikuises lägailmas Vanemuise tänavat pidi üles. Mäe vallutamiseks valisin kontserdimajaesise trepistiku. Üles jõudes märkasin, et täpselt kontserdimaja ukse kohale on pargitud kaubik. Olin end just seina ja masina vahelisse koridori pressinud, kui kaubikust hüppas välja karu.

„Tal on suukorv peas!“ jõudsin ehmatusega mõelda, enne kui vast meeter karust eemal seisma jäin. Karugi võpatas ja tegi minu suunas ähvardushüppe: „Bräuhh!“

Edasi lugemiseks: