Kuldkala, foto on illustreeriv.Foto: Pixabay
Kalapüük
22. juuli 2019, 10:33

KÕIK LEMMIKU NIMEL: mees ehitas vigasele kuldkalale invaabivahendi

Loomasõber Henry Kim valmistas erilise „vesi-ratastooli“ ehk toetava abivahendi oma kuldkalale, et too oma eelkäijate kombel ujupõie probleemide pärast ei hukkuks.

Mirrori teatel põhjustavad ujupõie häired seda, et kuldkala tõuseb veepinnale või vajub hoopistükkis põhja. Lõuna-Koreas Seoulis elav disainer Henry (32) kasutas Google’i abi ja vormis plastikust tugiraami, mis vigasel kalakesel vees hõljuda aitab.

Henryl on kolmes akvaariumis enam kui 20 kuldkala ja ta on varem korduvalt näinud neid põdemas ujupõie häireid. Mehe sõnul põhjustavad seda ülesöömine ja must vesi ning sageli on ujupõis vigane just Tai ja Hiina päritolu kalakestel.

„Selle haigusega kalad elavad vaid paar kuud, aga tänu minu seadeldisele on üks mu kaladest elanud viis kuud,“ kinnitas mees. Kuidas tema leiutis välja näeb, saab vaadata SIIT.

Kalafännid on ennegi oma lemmikute nimel tavamõistes hullusi ette võtnud. Näiteks 2016. aastal viis üks briti kuldkalade pidaja oma Nemo-nimelise lemmiku 322-kilomeetrisele reisile Bristoli linna, et loomaarst eemaldaks kalakeselt kasvaja. Operatsioon oli edukas.