Foto: Pixabay
Kalapüük
30. juuli 2019, 11:04

Noor neiu tabas koos isaga 320kilose kala (3)

18-aastane ameeriklanna Devin Zelck ja tema isa võitlesid eelmisel nädalal kümme tundi 317,5 kilo kaaluva tuunikalaga ning võitsid.

Nooruke Devin Massachusettsi osariigist oli kalaretkel koos oma elukutselisest kalurist isaga ja hommikul kell 7 märgati Dogbari nime kandvas paadis, et kala on sööta võtnud. Käima läks võitlus, mis kestis kokku 10 tundi, vahendas Daily Mail. Iga 45 minuti järel tehti kordamööda uus katse kala paadi poole hiivata ja teda nii väsitada.

Kui pea 318 kilo kaaluv tuunikala lõpuks tabati, siis selgus, et too oli lohistanud paadi 14,5 kilomeetri kaugusele hommikusest ankrupaigast. Hiiglane oli 269 sentimeetrit pikk ja sušiks müüduna maksab tema liha umbes 7000 dollarit ehk 6300 eurot. Neiu lubas teenitava raha paigutada oma kolledžifondi.

„Olin šokeeritud! See oli röögatu,“ kirjeldas tütarlaps kalapüügi lõppu. „Nägime seda pinnale tulemas ja see oli nagu „oh jumal küll“.“

„See võttis kõik, mida oli anda,“ kommenteeris väikest kasvu Devini isa. „Mul on siiamaani villid peos.“

Devin ei teinud hiigelkala püüdmisega küll perekondlikku ajalugu: tema täna kaluriametit pidav isa tabas juba 13aastasena 454 kilo kaalunud tuunikala.

Pilte kõhnukese tüdruku hiigelsaagist vaata SIIT.