Foto: Kuvatõmmis/CNN
Kalapüük
2. august 2019, 11:02

USKUMATUD KAADRID: keskkonnaametnikud püüdsid elektriga kala (1)

USAs Kentucky osariigis otsustasid keskkonnaametnikud märkimisväärselt harvendada veekogus elava võõrliigi populatsiooni. Selleks löödi vette kes teab kui mitu volti, vatti ja amprit elektrit sisse.

Kentucky ametnikud kasutasid CNNi teatel „elektrikalastamise varustust“, et lasta vette elektrilaeng ja raputada võõrliik pinnale. Nimelt oli konkreetne veekogu tuubil täis Aasia karpkala.

Kohalik kala ja eluslooduse ressursside osakond lasi oma ametnikel anda kaladele võimsa taseriga elektrilöögi. Veest välja lennanud ja pinnale hulpima jäänud kalad korjati kahvade abil kokku, tõsteti paati ja müüdi hiljem maha.

Lisaks on keskkonnametnikel käimas eksperimentaalne projekt, et heidutada võõrliiki kohalikus ökosüsteemis kaugemale pääsemast. Ehitamisel on bioakustiline kalatõke: see peaks looma mullidest, helist ja valgusest koosneva takistuse, mis kalad kõrvale suunab.

Aasia karp võtab põlisliikidelt toidu ja on sealjuures väga võimsa paljunemisvõimega: üks emane karpkala võib anda aastas enam kui miljon marja.