Foto: Pixabay
Kalapüük
5. august 2019, 09:46

Tuntud telekokk tunnistas üles kala salapüügi

Populaarne telekokk Gordon Ramsey tunnistas avalikult üles, et käis lapsena koos isaga ebaseaduslikel kalaretkedel ja tegeles lõhe salapüügiga.

Viie lapse isa nentis, et tema lapsepõlveajal Šotimaal polnud ta isal võimalik legaalselt kala püüda.

„Ma ei hakka valetama, Šotimaal lõhe püüdes üles kasvades ei saanud mu isa kalapüügiõigust endale lubada,“ sõnas 52-aastane Ramsay Mirrori teatel. „Niisiis tegime salapüüki – me varastasime lõhet. See oli nagu metsades peituse mängimine. Kui õngenöör hulluks läks, siis tulime välja, võtsime kala otsast, jooksime koju, rookisime selle ära ja sõime järgmised kolm või neli päeva lõhet.“

Ehkki kalapüük oli illegaalne, mõtleb Michelini tärniga kokk ja telesaatejuht täna heldimusega oma looduses veedetud lapsepõlvele.

„Kasvasin üles armastuses ja lugupidamises looduse vastu,“ sõnas ta. „Koka vaatenurgast on see ainus aeg, mil sa jõuad iseendani, sest sa oled täielikult ära lõigatud.“

Ka ise püüab kokk oma viit last mõjutada iPade nurka viskama ning õue minema. Ilmselt küll aga saab Ramsey soovi korral endale kalastusloa ostmist lubada ega pea lapsi keskkonnainspektorite eest peitma.