Kohtumised karuga sagenevad. (Pilt on illustratiivne.) Foto: Vida Press
Maailm
14. august 2019, 14:13

KARU JÄLITAS LAPSI: „Ta hakkas meile järele jooksma.“ (39)

Teisipäeval said Soome Mikkeli kandi inimesed suure ehmatuse osaliseks – kaks kümneaastast poissi kohtusid koduteel karuga. Käivitus suur karuotsing. Kas loom võis tõesti lapsi jahtida?

Soomes on kooliaasta juba alanud. Kaks kümneaastast Mikkeli poissi sõitsid teisipäeval rattaga koolist koju, kui nad nägid karu. Loom seisis tee ääres vähem kui kilomeetri kaugusel koolimajast. Koht, kus lapsed karuga kohtusid, on vaikne metsane ala, vaid paar kilomeetrit Mikkeli keskusest. 

Lapsed ehmusid ja väntasid kiiresti kodu poole, vaatamata tagasi. „Ta tuli metsast ja hakkas meile järele jooksma. Sõitsime koju nii kiiresti, kui jaksasime,“ rääkis üks poistest Yle uudisteportaalile.

"Kui poeg  jõudis koju, olid tal juuksed märjad ja nägu kaame," rääkis poisi ema, kes taipas kohe, et midagi on juhtunud.

Lapsed ei osanud öelda, kui suur võis karu olla. Ema uuris neilt muidugi mitu korda, kas nad on kindlad, et see oli ikka karu, enne kui helistas hädaabikeskusse.

Politsei märkis, et alati on põhjust kahelda karuteadetes, kuid nüüd oli asi kindel, sest lähedusest leiti ka jälgi. Kuid need olid liiga halvad, et nende järgi öelda, kui vana või mis soost võis loom olla.

Kümmekond jahimeest koos koertega otsis karu kogu pärastlõuna, kuid looma ei leitud. Arvatakse, et ju ta läks tagasi sügavale metsa. Tõenäoliselt eksis mõmmik piirkonda kogemata. 

Ka mujal Soomes on viimasel ajal kohtumised karuga sagenenud ja inimesed on helistanud hädaabisse, kirjutab Yle.

Arvatakse, et reaalset ohtu poistel ei olnud. Kui karu oleks lapsi tõesti jahtinud, siis nad enam ei räägiks, märkis politseiülem.

Politsei rahustas lapsi ja vanemaid ning kinnitas, et on turvaline kooli minna.