Kui pesemata kalakastidega täidetud kaubik mitmeks päevaks tänavale jätta, võib selle lehk panna laipa kahtlustama küll. Foto on illustreeriv.Foto: Pixabay
Kalapüük
21. august 2019, 10:54

Politsei murdis „laibaleha peale“ kalamüüja autosse

Inglismaal Solihullis kahtlustas politsei kaubabussist tuleva leha ja kärbeste tõttu, et seal on surnukeha – ning kaubiku tagauks lõhuti lahti. Masina omaniku sõnul olid autos vaid tühjad, ehkki pesemata kalakastid ning politsei tekitas talle enam kui 5200 naela (ca 5700 euro) suuruse kahju.

Mail Online’i teatel helistas sõber 28-aastasele Amy Valentine’ile ning teatas, et tema kaubiku juurde on pargitud neli politseiautot. Naine teadis, et autos on kuus tühja kalakasti ja suur ämber jääga. Kohale jõudes nägi kalamüüja, kuidas tema lõhutud tagaluugiga suurt kollast kaubikut parajasti minemavedamiseks treilerile tõmmati.

Naise sõnul olid politseinikud purustanud kõrvalistuja poolse küljeakna ning lõhkunud tagauksed ühes hingedega nii katki, et neid enam välja vahetada ei saa.

„Nad [politseinikud] ütlesid, et auto ees oli kärbseparv ja nii otsustasid nad selle läbi otsida,“ sõnas kalamüüja. „Kõik nad ütlesid, et nende arvates oli autos laip.“

Selgus, et naabrid olid kurtnud tänavale pargitud auto üle, mis paistis kärbseid ligi meelitavat. Naise enda sõnul oli probleemil lihtne põhjus: reedel purunes kaubikul sõites rehv ja ta oli sunnitud masina uue nädalani tänava äärde parkima. Kuna masin ei liikunud, siis ei saanud ta ka tühje kalakaste pesema minna – ning need hakkasid lehkama. Esmaspäevani aga tal oodata ei lastud, sest pühapäeval laekus talle kõne politseinikest ümberpiiratud auto kohta.

Nagu selgus, ei saanud politseinikud naisega ühendust võtta, sest tolle number polnud uude elukohta registreeritud.

Politsei kinnitas hiljem, et naabrite väidete põhjal oli kaubik kõnealuses kohas juba kolm päeva hüljatuna seisnud ja kärbseid meelitanud ning politsei otsustas sellega tegeleda avaliku korra huvides.