Labradori tõugu MatildaFoto: Keit Paju
Loomad
26. august 2019, 15:02

RAHVUSVAHELINE KOERTEPÄEV: saada meile oma kutsust pilt!

26. augustil tähistatakse rahuvsvahelist koertepäeva. Armsa tähtpäeva tähistamiseks teeme galerii meie lugejate nunnudest kutsudest!

Rahvusvaheline koertepäev sai alguse 2004. aastal, kui lemmiklooma- ja elustiiliekspert Colleen Paige, kes on loonud ka rahvusvahelise kutsikapäeva ning kassipäeva, selle päeva koerte austamiseks ning adopteerimise õhutamiseks lõi. 

Paige valis koertepäevaks just 26. augusti, kuna see on kuupäev, kui toona 10aastase Paige’i pere adopteeris oma esimese koera. 

Rahvusvahelisel koertepäeval tähistatakse kõigi koerte, nii segavereliste kui puhtatõuliste, olemasolu. Seejuures soovitakse avalikkuse tähelepanu tõmmata koertele, kes igal aastal varjupaika satuvad. Sel päeval tunnustatakse ka perelemmikuid ja töökoeri, kes isetult inimesi kaitsevad ning enda omanikele ja lastele rõõmu toovad. 

“Koerad riskivad oma eludega iga päev, et inimesi kaitsta, et aidata korrakaitsjaid, et aidata puudega inimesi. Nad aitavad kaitsta meie vabadust, otsides pomme ning narkootikume. Nad päästavad traagilisse olukorda sattunud inimesi, päästes neid rusude alt,” kirjutab Paige.

“Miljoneid koeri tapetakse igal aastal, lihtsalt seetõttu, et keegi neid ei taha. Neid ei taheta, sest keegi pole mõistnud, kuidas nende eest õigesti hoolt kanda, neid ei taheta, sest nad osteti jõulukingutuseks lapsele, kes ei hoidnud lubadust koera eest hoolt kanda…"

"Neid ei taheta, sest nad ajavad liiga palju karva, sest nad hauguvad liiga palju, neid ei taheta, sest keegi muutis oma meelt. Kõik, mida koer soovib, on sind armastada ja olla sinu poolt armastatud. Koerad on imelised, vaprad, tundlikud ja teadlikud loomad, kes väärivad meie kaastunnet ja austust,” lisab naine, ärgitades inimesi 26. augustil koeradele suuremat tähelepanu pöörama ning võimalusel neid adopteerima.

Kui tahad rahvusvahelist koertepäeva tähistada koos meiega, saada pilt oma koerast meie galeriisse aadressile [email protected]! Vaata pilte lugejate koertest ka Õhtulehe Facebookist.