NarvaFoto: Aldo Luud
Eesti uudised
27. august 2019, 10:46

Narva kultuuripealinna hüüdlause on inspireeritud Krimmi okupeerimisest (3)

Kolmapäeval selgub, kas Euroopa 2024. aasta kultuuripealinnaks kandideerimise hüüdlause „Narva is next“ („Narva on järgmine“) Narva ka päriselt järgmiseks Eestis asuvaks kultuuripealinnaks teeb.

„See hüüdlause sündis meedia tähelepanust pärast Krimmi sündmusi,“ kirjeldab Euroopa kultuuripealinnaks kandideerimise projekti Narva2024 juht, linna peaarhitekt Ivan Sergejev. „Eri paikade ajakirjanikud hakkasid meiega pidevalt ühendust võtma, küsides, kas Narva on järgmine, mille Venemaa vallutab,“ väitis Sergejev.

„See loosung on natuke nagu karje: meil on küll piiripealne identiteet ja see on keerulisem kui kusagil keskmaal, aga see on ka midagi väga huvitavat, mida me kultuuripealinnana pakkuda saaksime,“ selgitab Sergejev, kelle sõnul on linna esindajad aastaid püüdnud selgitada, et kuigi linna enamiku elanike emakeel on vene keel, ei tähenda see, et nad oleksid Putini protežeed.

Peale kogu Ida-Virumaa ja Rakvere ongi plaanis kaasata projekti ka ülejõenaaber Jaanilinn, samuti Peterburi ja koguni Moskva.

Refereeritud artikli täistekst Eesti Päevalehes.